Susu Ibu wkt mengandung

Usia kndungn sy hmpir 20mggu tp msih belum jmpa susu yg serasi dgn tekak (susu coklat - materna)..susu putih mmg xlalu lgsg..ada mnum farm fresh choc tp still xleh mnum hri2..xpe ke klau dh nk msuk 20mggu tp msih blm ambil apa2 susu?

22 Các câu trả lời

Kalau x dpt minum susu. Better amik supplement sis. Supplement calcium. Senang. Telan je. Dlm bentul capsule / soft gel. Kalau sis nak susu tepung jugak, better nespray sbb nurse KK ada bgtau susu2 ibu mengandung ada kandungan gula tggi. Kalau nak yg ready made, farmfresh kurma pun boleh.

Susu untuk kalsium. Banyak lagi mknn yang tinggi kalsium macam sayur hijau, ikan bilis etc. Pastikan setiap pagi kena cahaya matahari --sumber semulajadi vitaminD utk bantu penyerapan kalsium dlm bdn

sblum prgnent suka susu. smua jnis mnum. tngah prggy xboleh telan. ad jgk bli susu tp hmmm. buang ja. alhmdulillah slmat melahirkan. mommy kna mkn mknan brkhasiat ye. smoga dpermudahkan.

https://siraplimau.com/makanan-tinggi-kalsium-selain-susu/ Boleh dpt dr sumber lain..atau sy pun pernah tnye dr.dr suggest ambil pil kalsium beli je kat farmasi.boleh jgk beli yg shaklee

Saya pon x leh masuk susu khas untuk pregnant ni. Rasa loya je bila minum. Last2 saya minum susu tepung everyday baru la ok. Saya minum susu tu sampai sekarang. Memang sedap.

Sy xnum susu2 meterna ni sbb sblom ni num anmum naik berat 5kg dlm sebulan kna mrh ng doc sbb tinggi gula..lebih sesuai num fresh milk je sis ape brand pn xpe lg selamat 😊

Sis try mkn ubt clsium klu susu xboleh telan..Susu kurma farm fresh k elok jga...Sye mnum susu fernleaf full cream je dgn susu kurma..Smpai berpntg alhamdulilah ok

Saya 11 weks pun x ambik satu apelgi ssu sis semua x boleh trma tekak kdg2 risau jgk tkut bby xmembesar tpi dah buntu nk CRI ssu yg sesuai dgn kita

sy dh 36w..langsung xminum susu materna ni.. xleh minum sbb rasanya manis... jz minum susu tepung biasa je.. tu pom kadang2 jer😂😂

Rasanya kalau lengkap mkn vitamin doc bg cth folic acid, B Comllex, Zinc semua dh kira ok puan. Pastu makan cukup.