Cabaran Seorang Ibu Hamil

Tipulah kalau nak cakap fasa kehamilan itu senang. Tiap hari ada je dugaan nak kena hadap. Mual-mual la, sakit kepala lah, macam-macam lagi lah. Nak list satu-satu pun tak cukup. Antara 10 cabaran di bawah ni, mana yang mommies alami sepanjang kehamilan? Jom share dengan Min!

Cabaran Seorang Ibu Hamil
22 Các câu trả lời

First trimester morning sickness, sakit kepala, badan jadi lemah, asyik nk tidur je, tak lalu makan, kena pulak selsema.. Second trimester ok sikit, baru lalu makan, dah kurang sikit morning sickness. Badan pon cergas, boleh masuk dapur masak. Masuk third trimester, mula rasa sakit pinggang, tidur pon x lena dah. Sekarang nak jalan pon macam penguin😂 tapi best bila dah mula rasa pergerakan baby dalam perut, dia sihat dan aktif. Fasa-fasa ni ibu akan rindu sangat nnti bila baby dh lahir. Sakit apa yang ibu lalui ni Allah nak bagi ganjaran pahala dan hapuskan dosa, alhamdulillah merasa juga fasa mengandung ni. Syukur alhamdulillah.🥰♥️

1mo trước

Eh samalah 🥰🥰