Mitos VS Fakta: Kerap Berhias Petanda Hamil Anak Lelaki

Eh, betul ke ni Mommies? Ada tak yang pernah begini dan memang betul lahir anak lelaki? Kalau ada cuba share kat bawah hehehe...

Mitos VS Fakta: Kerap Berhias Petanda Hamil Anak Lelaki
40 Các câu trả lời

Sye anak first tak suka berhias 😆Klau keluar ke mana2 pun asal sarung nmpk kemas dan selesa da ok ,lahir dpt baby boy, dan lagi satu Sye malas sgt2 makan tido makan tido 🫠😅😆buat keje tu ada la jgk cuma ikut mood Klau terasa nk buat Sye buat Klau tak biar je dulu Smpai ada mood.. banyak baring je masa tu mmg apa2 mesti baring 😅awal trimester sampailah da h bersalin,tpi yg second tgan tgu hari je ni terlebih rajin tak la rajin sgt tpi ada la jugak buat ke mcm tak penat bila da selesai baru terasa penat letih 😆siap nak menukang menebas semak samun semua Laa buat rajin sikit lah😆tapi scan tak nampak pun boy ke girl,tapi doc nurse semua ckp mcm boy mcm kembar 😁apa2 pun moga selamat bersalin lah nanti .aminnn

1t trước

itulah tuu 😅.. kdang nak lipat kain baju ambik mood jgk 🥲

Aku ari² mmg suka bermakeup jadi xpelik lah time pregnant dulu same jew suka bermakeup..Sejenis org yg xblh kuar tanpa mekap sbb rase mcm kusam jew muka klaw xmakeup..Time pregnant teringin nak baby girl tapi bila scan baby boy..Alhamdulillah now baby boy dah 1 years 7 month..Inshaallah ade rezeki lepasni dpat baby girl plak..😅 #babyprematured #35weeks #ceazermom

saya masa first preg memang taksuka pakai makeup , nak pakai lipstick saja pun malas , masa bersalin dapat baby girl , now preg kali kedua memang suka sangat berhias , nak pergi kedai runcit pun saya beria duk tempek blusher , eyeshadow bagai sampai suami kata lawa ii nak tunjuk kat sapa 🤣 ! kalini scan doktor kata baby boy tapi tunggu lah bersalin nanti untuk kepastian 🤗

tak tau la betul ke mitos. tapi masa mengandung anak sulung lelaki memang suka sangat pakai makeup bersiap cecantik pergi kerja. wajib pakai makeup tak kisah nak pergi mana. masa mengandung anak kedua perempuan teramatlah malas nak bersiap bermakeup bagai. ni mengandung anak ketiga pun malas nak bersiap. gender tak tau lagi sebab baru 10m1h 😊

entah lh.. mas first trimester ngan second trimester malas je nak berhias.. dah nak masuk trimester ketiga ni rajin pulak main ngan makeup.. even sebelum tidur pun nak bermakeup🤭😂 scan 18 weeks baby girl kat swasta . 13/5 scan lagi.. isnin ni.. harap betul lah scan si doktor swasta.. 🤭

saya tak suka berhias, tapi 2kali pengalaman pregnant anak lelaki muka bersih, berseri. susah lah muka nak tumbuh jerawat. skin muka elok sangat time pregnant padahal saya ni orang yg senang tumbuh jerawat. berbanding pregnant anak perempuan muka berjerawat, kusam, tak berseri.

Mitos. Sbb ank sy sorg boy sy mmg xsuka makeup.. x rajin nk makeup.. muka pn kusam je.. mgandung kali kedua ni mcm sma dgn abgnya x suka makeup.. boy jg la kot.. doakn sy ea moga bole dpt baby girl pulaa..

2t trước

aminn sis sy pn pregnant anak kedua. harap yg kedua ni girl.

tak pasti. msa pregnant yg 1st dlu wajib berhias walaupun nk pegi kedai runcit. muka naik seri. kuar bby girl. pregnant kali ni serba serbi malas. kdg mandi pun malas. pakai memang ala kadar je. sememeh je org tgk. scan tgk baby boy. 😂

Mitos. Saya pregnant boy, MIL kata muka mcm kusam. Sbb sy malas gila nk mekap2. Tapi suka tgk movie and apa2 berkaitan military sedangkan x pernah minat lgsg sblm ni. Tp mmg sebelum scan, naluri hati mmg dh kata dpt baby boy.

entah la..tapi saya 3 gegel memang malas gila berhias ..selesa pakai t shirt dn sluar track je ke mana pun.. tpi kli ni baby boy memang keja mngangkut brang make up je.. p dekat pun nk make up n wangi²

1t trước

ye sis.. detail scan