Masalah Tidur Waktu Hamil

Tipu lah kalau anda tak alami fasa susah tidur waktu pregnant, betul tak? Pusing kiri tak kena, pusing kanan pulak tak selesa. Haih, bila nak tidurnya ni?! Haa, cuba share sikit pengalaman anda dekat ruangan komen, Mommies!

Masalah Tidur Waktu Hamil
20 Các câu trả lời

sejak awal pregnancy mmg tidur mengiring dah. kalau tidur terlentang makin lama rasa xselesa and ngilu dlm badan + risau baby 😌 masalah utama time baring/tidur ni sakit mencucuk² ke dalam tulang dkt kiri kanan punggung. sakitnya sampai la ke kaki. sakit weii hhu ada tips x kurgkan sakit dekat punggung

Sejak awal kehamilan, tidur mengiring ke kiri, kepit bantal kat kaki dan kaki tinggi kan dgn bantal. Di hujung kehamilan masih dlm keadaan gitu dan tambah bantal kat belakang, kat sisi perut yg mengiring tu. Macam kubu dah 😂

Saya pun sedang alaminya. Mesti akan terbangun selang pukul 2 lebih atau 4 lebih pagi sebab rasa sakit pinggang dan tangan mesti lenguh. Kaki pun tak selesa mesti cari bantal letak kt celah kaki baru rasa ok. Demi anak tercinta dlm perut😍

Masuk trimester ke 3 ni kena slalu baring mngiring ke kiri tau kanan kadang bila dah nyenyak tidur tak perasan baring terlentang dah terus cepat² mengiring ke kiri. Dan perut pun makin berat tak selesa kalau 1bantal guling kena 2 juga.

Dari awal mengandung sampai lah nie 17minggu.. Nk tidur mesti susah.. Xjumpa posisi yang betul.. Bantal xyah cite kat kepala 2, kiri kanan, kaki.. Tau2 trtido gitu je 🤭😩

time baring tu pinggang kemain sakit rasa nk kepak biar bunyi baru lega kott hahaha.. kalau dh baringg nk bangun tu adoi sakitt betul dekt bahagian kemaluan 😣 ngiluuuuu

Sya smpai skrg mmg xleh tido sgt kerap terjaga puding kiri xkena pusing ke kanan xkena smpai menangis juga kdang2 sb rsa mengantuk tp xleh tido

semua tgh rasa skrg ni,baby menekan pundi kencing dan ari2..kalau tido mmg xleh nk pusing kanan,tido bnyk ke kiri ,mmg seksa nk bgn dr katil

perut berat,sakit pinggang dan punggung waktu nak gerak ketika tidur malam.. jadinya memang susah tidur kerap terjaga 😅

ya betul bila masuk trinsmeter ke tiga susah betul nak tidur baring pun kena letak bantal bawah perut baru boleh tido