Kerisauan tentang kandungan

Sy pernah keguguran sebanyak 2x,rsanya ok x klau Sy mudah rsa risau dn kerap memikirkn kandungan Sy yg skrg ni,Sy kerap rsa ingin scan bby kerana ingin melihat perkembangannya..

11 Các câu trả lời

Sis sama dengan saya, saya last year pun gugur 2x on 1st trimester , now tengah pregnant yg ketiga. Memang sis sebab kita trauma sgt kan, saya pun kdg2 fikir negative, setiap kali nak scan mesti berdebar2. Now Alhamdulillah dah nak masuk 15 weeks. Sis sangka baik je sis, apa yang kita sangka baik tu la yang kita dapat 🤲🏻

Inshaallah sis.. takda apa. Macam ni, sis positif je. Kalau takda rasa sakit perut, keluar darah tu. Inshallah, baby okay. Sis jangan selalu memikirkan sgt. Tak elok. Nanti sis jadi stress tak elok untuk perkembangan baby. Apapun, sis jaga diri baik² ya. Jangan buat kerja berat2

ye sis.. sye paham sgt. sebab sye pon tengah rasa mcm apa yg sis tengah rasa. memang kerap pikir, rasa nak pi scan je... pengalaman pernah gugur, sebab tu risau and banyak pikir. semoga Allah lindungi kite dan kandungan kite semua...

perasaan tu PTSD ja, trauma masa lalu 😘 kena tau cara kawal emosi & suami mesti 100% kena faham kita 😊 dulu sy pun mcm tu, bila dh preggy balik mula risau sampai tbawa dlm mimpi 🥲

awak jgn fikir negatif, inshaAllah baby okay je, selagi awak jaga kandungan elok2x, semua baik2x. kalau nak scan okay je , faham. sbb saya dulu pun asyik nak scan juga tgok.

Normal puan. X pe, scan je la puan..tak membahayakan baby pun. Lumrah manusia, apabila mengalami kesedihan kita akan cukup berhati2 pada masa hadapan.

jgn fikir negatif n stress awk xelok untuk kndungan... inshallah doa baik2 selalu laa sembg dgn bby inshallah awk semoga Allah swt permudhkn segalanya...amin

Sama sy juga 2x gugur tp kene positif utk kandungan ke3 kita. Zikir n selawat byk2. InshaAllah Allah jaga kandungan kita.. amin

jgn fikir negatif..nnt baby bole stress...fikir yang baik2..bacakan surah yg baik utk ibu mengandung..insyallah akan tenang..

sy pernah gugur sekali ni pun dah fikir bukan2 😭😭 Semoga Allah lindungi baby dlm perut kita..

2y trước

Amin