Sakit kepala masa berpantang

Sy dh pantang ke 20 harini,nk tnye sakit kepala masa pantang tu tanda masuk angin ke, sbb sy rse tkcukup tidur mse mlm sy susukan baby , jdi sy slalu tido skjap ii sbb nk nyusukan baby, jdi sy slalu sakit.kepala, tu normal ke mse pantang?#SeriusTanya #bantusharing #ingintahu #firstmom

9 Các câu trả lời

sis sakit kepala sbb x ckup tido bkn sbb masuk angin pun. sbb secara clinical , angin xleh msuk pun bdn kita dari mana? rongga2? klau gitu mengemuk angin la kita smua hehe. oxygen ye kita inhale oxygen. sis mmg letih, kurang tido, first mom kan?, jdi badan baru nk adjust, pastikan bnykkn mnuk air putih, ckup kan air dlm bdn, mkn sayur2 n buah2 , sbb kdg bru nk terlena terbgn terkejut2 pun punca sakit kepala sbb ttbe bgn terus . maybe bole mntk suami sama2 bantu shift malm jaga ank supaya sis ada masa rehat, maybe pump susu n bottle feed ke, atau siang hari, kerja2 rumah xperlu buat, arrange dgn husband ke? , sis cuba berehat sikit. mKe sure ckupkan rehat. sbb bole effect blood pressure sis. semoga di permudahkan.

Salam kak..kak bersalin normal ke ceaser,malu saya dlu ceaser... ceaser dlm berpantang ni memang sakit kepala,habis org sekeliling dah bagi rasa kopi pahit,hidu kopi,makan ubat tahan sakit,semua x jadi...last adik ipar saya bagi ubat tahan sakit nama ibuprofen beli kt farmasi,jika sambil2 pergi klinik tu..kt klinik pun ada ubat tu.. ikhtiar jer kak untuk hilangkan rasa sakit kepala

2mo trước

maaf bru reply..dk cari kt mane la ruang an kt komen...hri ni bru jmpa...rehat secukupnya kak ya..KLU Ceaser saya suka MKN buah oren..luka insyaallah cepat sembuh...hari ni baru masuk wad..esok saya dh nk Ceaser...

Sama la mcm Sy juga .Sy pantang hari 27 1 minggu mcm itu ..Sy pun mcm ptg sikit mesti hari2 sakit kepala..itu Sebap Sy x cukup tidur..x cukup rehat.sy kat Rumah seorg jer dgn newborn..I selau bangun utk susuka. newborn.Badan Sy pun mcm x kuat..Sy pergi Farmasi check BP..Ade La BP Tinggi😞😅..Sy mkn panadol biasa 2 biji. then ok

mcm sy kerap jgk sakit kepala x kisah la pntg ke preg ke atau x pntg .. sllunya sbb x cukup rehat/tido itu yg penyebab sy sakit kepala bila cukup rehat ap smua Alhamdulillah ok je

sy dulu sbb X cukup tido Naik darah.. pergi klinik check darah ya.. bahaya ibu dlm pantang ditimpa sebarang kesakitan

2mo trước

setuju ni. sebab sis sendiri cakap tak cukup tidur kan. risau BP naik. kalau susah nak ke klinik, kat sesetengah farmasi pun boleh je nak minta check darah. pernah dulu dia caj rm5 je mcm tu.

sye x penah rse mcm tu.. better sis jmpe Dr.. tkot masalah lain..

sbb xckup tdo tu satu blh mnybabkn pning.

maybe sbb xcukup rehat or tido

tak. sbb tak cukup rehat.