Tidur asing

Sy Dan suami tidur asing Dari ank umur 8 Bulan tak silap. Skrg setahun lebih. Sbb suami bila tengh tidur kadang batuk,kadang kalau penat,brdengkur kuat.. ank pulak jenis senang terjaga Dan mnangis Kalau trdengar bunyi kuat2. Dan Kalau terjaga take time nak pujuk,dodoi, tepuk..bru boleh tidur balik. Nak beli katil king mcm dah bnyak katil rumah ni. Mkn ruang. Bukan msalah ktil pun sbnrnya. Tp Sbb suami kadang tak sedar batuk dengkur smua Tu. Tengh tunggu ank besar sikit reti tidur dlm keadaan bising barulah kot tidur skali balik.. Ada ke mcm sy 😂

19 Các câu trả lời

hi mommies 🥰 saya share sikit ye . actually dengkur ni ada beberapa tahap dan jenis ye ..ada dengkur normal ada yg tak normal ..yg tak normal ni boleh jadi sebab ada masalah kesihatan means ada problems pada paru2 ..orang yang ada resdung pun cenderung bunyi dengkur apabila tidur sebenarnya .. kena tahu punca kenapa suami awk dengkur kuat .. actually dengkur salah satu sebab badan penat ..otak pun beri signal tu sebab terlampau penat ..tidur tutup lampu pasti kan sblum tidur minum air suam supaya dapat legakan sikit badan yg rasa penat.. sejujurnya tidur asing ni kurg bagus dan Rasulullah pun tak anjurkkan hal ini ya.. suami Sy tidur dengkur sgt kuat ..hari2 MCM tu ..Kdg2 kalau tak bunyi dengkur dia tu Sy bgn terjaga then tgk dia nape tak dengkur pastu tgk dia bernafas lagi ha okelah lega hati 😂ketiak dia JD tempat sy sondol lagi kuat dia dengkur lagi lena Sy dan Ank tdur😂😂suami Sy selalu bgn malam jika anak terjaga dan suami akan bantu Sy pujuk anak jika anak menangis meragam .. suami selalu suruh Sy rehat dahulu .. Alhamdulillah rezeki Sy.. dan rezeki kita semua masing2 berbeza .. btw sis moga mudah urusan ya

kalau boleh elakkan tidur asing dgn suami. yg sepatotnya kita asingkan adalah anak2 dear. bukan suami kita. takut lama2 bila dah terbiasa nanti hilang rasa kasih sayang sesama sendiri. mungkin awal2 kita rasa benda tu nampak okay dan nampak simple. kena igt perjalanan perhubungan suami isteri ni panjang lagi. takut bila anak awak dah besar dn suami dh terbiasa tidur asing dia dh xnk tidur sekali dgn awak. nnt awak akan fikir yg bukan2 suami sy tidur berdengkur kdg tu sebab penat. berdengkur kuat. tapi sy dgn anak2 tak pernah tidur asing dgn dia. sy bg anak2 biasa dgn dgr dengkur suami. dr dorang baby. alhamdulillah both anak2 okay je. boleh tido dgn baik hanya jaga utk minum susu sahaja

11mo trước

Betul, anak, suami.kena biasa dengan bunyi-bunyian semasa tidur jika masing2 tidur sama Saya pun sebut kat anak, inilah orangnya berdengkur masa anak dlm kandungan. Haha. Suami terjaga dek anak menangis merengek tu biasalah... Bukan sepanjang hayat pun pengalaman macam ni (jika dikurniakan umur )

sama la saya sis..cumanya hubby saya xde dengkur .... tapi saya ni..suami yg suruh tidur dengan anak. katanya biar anak biasa tidur dalam bilik nye sendiri.. nanti dah beso skit leh tidur bilik dia sendiri.. suami suruh saya teman sebab kadang2 malam anak nak susu. saya fully breastfeeding... cuma waktu nap siang baby tidur ngan papa dia.. (papa owner bakery)..alhamdullilah takde apa masalah hehehe 😜.. bila malam baby dah tidur kadang tu mama nye pergi manje² ngan papanye kekekeke.. now baby dah 1 tahun 3 bulan.. dia dah tau mana bilik tidur dia..Time tidur malam dia sendiri jalan ke bilik dia. saya mungkin akan teman baby sampai 2 tahun lebih kot..nanti senang dia tidur sendiri...

Pandangan sy, baik jgn tido asing dgn suami.. takut lama2 akan menjarakkan hubungan suami isteri tu.. Klu bab ank xleh dgr bunyi bising tu, normal.. tp benda tu kt boleh ajar anak2 kt dr bayi.. Suami sy sndiri tido ngeruh, kdg da lewat mlm baru nk msuk bilik bukak lampu pe semua.. Klu baby nangis sbb tganggu patut suami isteri kena phm sbb dia bby lg.. tu keja dia.. keja kt kena phm n bg keselesaan.. anak2 sy mmg di ajar tido dlm suasana bising pnas n mcm2 situasi dr bby lg.. tu salah satu cara utk anak x tganggu time tido. Sis try la cari cara selain tido asing dgn suami.. 🌸🌸🌸

Kes saya pulak suami tido asing sbb anak selalu bangun malam utk menyusu badan. Suami jenis yg senang terjaga dan susah nak tido balik. Esok dia akan penat nak kerja. Saya pulak jenis yg senang betul tertido. Masa menyusu anak pon tertido huhu sbb letih pagi kerja malam jaga anak. Jadinya suami akan tido asing. Kadang2 time weekend je tido sekali. Rindu juga tido dgn suami tapi saya kesian kat dia x cukup rehat. Skrg anak dah 5 bulan. Btw suami saya pon jenis berdengkur tp anak saya ok je dgn dengkuran tu. White noise.

sejujurnya suami saya pun tidur berdengkur semua sama ape awk ckp tu sama. lagi suami saya seminggu sekali balik sbb kerja jauh sikit. kerja dkt site. tpi biasa kan anak tidur keadaan mcm tu, nnti bila dia dh besar kita tk tkut utk biarkan dia tidur keadaan bising. mmng anak tk biasa dgn keadaan mcm tu tpi percaya la diorang akan ok bila kita ajar dia. tidur asing tu bagi saya normal utk sementara utk ajar anak but sometimes you need to teach your baby. do something for your baby utk tidur tu tk terkejut. ok

mcm sy suami mmg kuat brdngkur, suami tdo asing dgn sy..sbb ank sy jnis klu ad bpaknya skli dlm blik mmg xkn tdo..hbis bapakny dikacau, kdg ksian suami nk prgi keje lewat aje..mcm sy mmg xbley dgr bsing, lgsung xley tdo smpai la suami prgi keje baru sy smbung lena..tp alhmdulilah suami sy jnis memahami,bukan mksd tidur asing kami xbhagia..sy pnh tdo skli ng suami, lpstu sy kerap tdo lpas sbuh smpai sy jtuh sakit sbb kurang tido..skrg ni tgh iktiar untuk bantu suami hlgkn dngkur dia,

11mo trước

sbnrnya ramai je suami2 yg memahami . mcm sy tidur je asing.. tp bila suami cuti, Ada waktu trluang, time mkn berbual tengok TV, time tidur je asing . kadang Tu masa ank tidur awal,lari la kejap ke suami.. teman tengok TV..pillow talk smua Tu..dia pun esoknya NK kje. klau ank trjaga Sbb trkjut dengar bunyi btuk kuat, yg penatnya sy..bukan senang nak tidurkan blik..dgn sakit blkgnya ..

saya pun sama husband jenis dengkur pastu kalau bergerak mesti bising... Anak pulak jenis susah nk tidur kalau bising, cerah.. tgh tidur kalau dgr bunyi2 mcmtu cepat sangat anak buka mata dan boleh terus bangun gitu.. tp saya, anak yg duduk bilik asing dia sorang, sy husband 1 bilik.. lepas balik rumah kami dr lepas pantang kat kampung tu memang anak tidur sorang bilik dia now 15m dh. senang sikit kami tidur lambat ke, husband nk bersiap pergi kerja pagi2 balik malam tu

sy dri anak kecik smpai setahun lebih mmg tak tido asing.. wlupun suami tidur dengkur kuat tapi anak dh biasa.. sekarang kalau kita tnya dia ayah tidur macam mana dia ajuk buat bunyi dengkur😆 mula2 pun selalu jugak dia tersedar bila dengar ayah dia berdengkur tapi bukan stkat anak dgn dgn sy pun tersedar.. lama lama jdi biasa.. sbb dekat rumah budak moto suka buat bising

Kene biasa kan..kes sama mcm suami saya..berdengkur kuat..tapi dari kecik tidur je sekali...sekarang dah besar dia dah terbiasa..tido PON x terganggu..anak saya masa kecik bunyi tapak kaki berjalan PON dia boleh terjaga...bila biasa kan dia tido dengan suasana bising, Alhamdulillah..dia lena kita mak PON lena..

11mo trước

nak biasakan, tp tulah hari2 nak biasakan tu hari2 mengamuk mcm kena dera sbb nak tidur takleh sampai overtired.. dah gelap sunyi pun susah apa lagi bising.. now dh setahun setengah pun try lg, sama je