Baby merengek

Ank sy sorg jeke yg bila trbangun tidur Tu,contoh tengh deep sleep tiba2 pusing2 trjaga ,mengeliat ke / scara tiba2 dia merengek. Ank setahun sebulan. Dah bagi susu, tak pernah sembelit, kentut mcm biasa, bilik tak bahang, nyaman sejuk walau tak Ada aircond.. dia kalau tidur bahang panas ye dia akn mrengek ,tidur terjaga2.. kan cuaca tempoh Hari tak menentu. panas,bahang betul..malam bukak tingkap pun angin takde.. yg Tu sy tahu.. tp yg ni lain sikit.. Sbb skrg ni 2 3 Hari hujan .. pelik kenapa mcm Tu.. Ada x anak ibu2 Sama mcm sy? Kadang merengek Tu dia boleh tidur sendiri. Kadang merengek Tu berpanjangan.. bila Kita pujuk dodoi atau shuhhh shuhhh slow2 tepuk Lagi laa dri merengek ke melalak. Last2 msuk je buai ayun slow bru tidur blik.. kenapa eh? Ank sy sorg jeke mcm ni? Mimpi buruk ke? #ingintahu #firstbaby

4 Các câu trả lời

Sleep regression ni normal awak. Bila bila boleh jadi. Cuma kena tahu puncanya apa sahaja. Anak saya baru jadi 2 hari lepas. Puncanya hari siang dia terlampau aktif bermain, jadinya overtired. Nah saya sharekan link untuk awak ketahui lebih tentang sleep regression. Saya pun refer sini. Harap membantu 🌹

1y trước

Eh saya tak share link ke awak ya. Sorry sorry baru perasan 🙈Ni link nya https://www.whattoexpect.com/toddler/sleep/toddler-sleep-regression Anak saya sekarang 1 tahun 6 bulan. Nak kata selalu pun tak jugak tapi boleh dikatakan setiap bulan at least mesti jadi sekali. Selalunya kalau anak tak sihat, overtired dia jadi macam tu. Bagi saya, situasi anak awak pun normal. Awak boleh refer pada link yang saya sharekan tu. 😊

normal. ank sy akn jd mcmni klu dia terlalu aktif waktu siang dan jd overtired.

anak sye 8 bln.. penah jgak jd mcm tu kdg2..

normal