Drpers mana ok

Hi. Sy bru nk tkr pampers drpers. Sblum ni petpet. Tp celah kangkang mcm naik merah dan ruam. Dah ltk drapoline jd mcm putih panau pula.. sbb saiz ke atau tk sesuai ? Ank sy berat 5.2 kg pkai saiz S... tp ank jnis tinggi . Drpers byk jenis. Mana yg ok? Apa bezanya ye.. tq info

15 Các câu trả lời

kalau nak murah, wee wee dry. semua kedai ada jual. nak ok sikit, drypers touch tp personally sy tak suka sbb takda wetness indicator & sizing kecik sikit. kalau mampu melabur, boleh ambil drypers skinature - premium, lembut kt baby. so far baby sy takda naik merah/ruam. tips: tiap kali tukar pampers walau brand apa pun, sy pakaikan vaseline baby.

5.2 kg tu dh boleh pakai size m dh sis wei. sbb tu lahh celah kangkang dia naik merah. benda dah ketat. x perlu lh ikut dkt plastic tu tulis bpe kg bpe kg. awk nampak dah ketat tukar jela size besar. nampak dh naik merah tepi2 dkt tmpt pakai pampers tu terus tukar size besar.

Tu tanda kne upgrade size.. celah kangkang merah, nampak kesan bekas Sana sini.sendat sempit.. sy beli pampers tak ikut anggaran berat kt pampers .. tp sy tengok kesesuaian bila pakaikan pampers Tu kt anak.. biasa pampers newborn,size s ni cpt je akn upgrade size.

11mo trước

tak semestinya sempit sendat pun sis. size s mostly utk 4-8kg. anak dia baru 5kg. ok je tu cuma maybe mmg tak sesuai/pakai lama baru tukar tu naik ruam. pampers bukan boleh beli sekeping dua. size s selalunya 80pcs dah kalau tak tgk kt anggaran berat nk tgk mana pulak. yg dah beli tu nak buang? kaya boleh laaa harini beli s esok tukar m. merah/ruam pun tanda pampers tak sesuai bukan sbb saiz sahaja. dia pun ckp anak dia jenis tinggi bukan peha gabak.

anak saya since lahir pakai pampers drypers wee wee dry. dari newborn sampai sekarang dah saiz M. tiap kali mandi saya lap kering & sapu pureen nappy rash cream. alhamdulillah so far ok. takda masalah. anak saya pun jenis tinggi & badan tak besar sangat.

anak sy masa lahir pakai drypers sampai umur dia 1 tahun mcm tu kot..pastu bila dh start pakai pants, bila dh besar ni sy dh try beberapa jenama.. last2 yg betul2 jd pilihan skang adalah diapex...x bocor... selesa .

5.2 sis pakai s mmg x sesuai dh tu sis anak saya 4.5 masa 2 bulan pun dah pakai saiz M , buat masa ni pampers yang berbaloi kapas dia elok molfix dengan genki , drypers pernah guna x sesuai pula dekat anak 😬

Saya rasa drypers nie cutting kecik sikit dpd huggies. Elok ambil M. Ada org anak 5kg sesuai je S, macam anak saya tak. Bergantung pd peha anak masing masing. Anak saya tak pernah ada rashes

11mo trước

betul. tp anak sy pakai Huggies sbb besar cutting. pakaikan ketat sikit sbb takut bocor jadi merah2 pulak. pening mak😂

act mana ii daipers pun okey asalkan sis selalu tukar and tak biar kan penuh , and letak lah nappy cream , jngn letak bedak or losyen kt celah kangkang baby

kalau jenis anak yg tinggi boleh try pakai molfix atau huggies . kalau berat dah lebih 5 kg seeloknya pakai m . mcm anak sy 9 bulan dah pakai L

Been using drypers wee wee dry since NB. Anak sy 6kg baru tukar size M. Utk ruam tu, sy pakaikan mustela, sbb drapolene tak jalan