pampers anak

hai mommy2 smua nk tye lah klau baby x srasi dgn pampers biasenye kan naik ruam,melecet tp kalau klit jd tk sekata bertompok hitam adkah ptnda xserasi juga ya sbb pmpers yg ank pkai pon tkdela ketat mmg saiz dia jnis sarung lg stu normal ke pkai pmpers sarung ni bole berbekas mcm pkai tape pnye?

2 Các câu trả lời

Slalunya ruam atau ada bekas mcm sis ckp tu sbb pampers jarang d tukar atau x dibersihkn btl. Mungkin ada spot yg u missed utk bersihkn. Ideally, tukar pampers every 2 or 3 hours atau paling lama 4 hours. Klu biarkn lama dri tu mmg kulit jd mcm tu. Mmg byk guna pampers, even kita dewasa pn klu period kena advice slalu tukar pad every 4 hours juga kn utk jaga kebersihan, then sama juga mcm baby. Tapi klu mmg sis dh kerapkan tukar, try je tukar brand.

Kalau berbekas tu maksudnya pampers tu kecik untuk anak awak. Kena tukar saiz. Yang berbekas hitam tu kat bahagian pelipat paha ke? Kalau ya, pun sama. Tu bekas melecet.

5mo trước

I see. Saya rasa saya faham apa yang awak cuba sampaikan. Mungkin sama macam anak saya. Bila cuaca panas, anak saya berpeluh kulit dia jadi tompok2 macam tu jugak. Sebab siang hari anak saya kat rumah pengasuh. Rumah pengasuh takde aircond. So bila jadi macam tu, saya sapu body lotion macam biasa. Kat rumah saya pakaikan pampers and on aircond. Awak pun kena cari punca satu satu jugak. Mungkin alah sabun/lotion/minyak/bedak, pampers tak sesuai atau salah saiz. Kena try and error.