stop pil perancang

suami ajak merancang sendiri je .. dia kata pil perancang tak elok makan lelama .. sekarang da 2 bulan tak period .. check upt negative .. normal ke stop pil perancang lepas tu period tak datang2 ...

1 Trả lời

normal. saya dari sebelum berkahwin dah start pil perancang. period regular tiap2 bulan. sejak saya tak biasa dgn spotting, saya dinasihatkan gynae untuk tukar pil lain. dlm proses badan nak adapt pil baru, memang period tak datang. lepas dah ok, saya plan nak stop sebab stress kerja n nak baby. lepas stop xmakan pil, 2 bulan xperiod. bulan ketiga period dtg, next cycle cek, saya pregnant.