Beli barang baby minggu ke berapa?

Hai ibu² start beli barang baby minggu ke berapa ye?#SeriusTanya #bantujawab

23 Các câu trả lời

Sy beli start ats 4 bulan. Tu pun ikut masa gaji kerajaan.. skg dah nak 7bulan pun masih ada yg blm tbeli lg .. due pertengahan bulan 9 . Klau ikut gaji , mmg bulan 8 dah kena ckup smua sbb gaji bln 8 tu kna spare dah utk belanja keperluan lps branak pulak🤭 sbb gaji bln 9 baby dahh nak masuk sebulan . Auto brg lain dah kena topup lg pulak 🤭🤭

Masa first pregnancy, saya rancang nak beli masa 5 bulan, tapi dah ditakdirkan masa 5 bulan tu juga, few days before pergi baby expo, saya keguguran.. Untuk 2nd pregnancy ni kami suami isteri dah trauma, & plan hujung2 baru nak beli barang baby..doakan segalanya dipermudahkan

sya Tau dh pregnant 2 bulan,msuk 3 bulan sya beli skit demi skit,ada jga orng ckp Mali klau beli bwah 5 bulan,tpi ada je orng lain sebulan 2 bulan dh beli,sbb nnti klau nk beli usia kandungan 30,kna bnyak pkai duit Blum untuk persedian bersalin lgi

Start 6 bulan dh bole dh mommie beli brg ckit ii☺️ at least nnti x terasa sgt bajet kluar😂 sye pun mula 5 bulan bru beli brg ckit ii sbb nnti dh senang tak payh nk fikir ii lagi dh.. cuma beli beberapa brg je.. 😊

Anak 1st beli masa 5 bulan.. Beli sikit2 sbb time tu walkin mahal betul x pandai lagi shopping shopee.. Anak 2nd 7 bulan baru beli.. Semua beli online 🤭 beratus2 juga jimatnya

3d trước

betul ..utk ank ke 3 nie rasanya sy beli online je🤭🤭

sya start beli kandungan dah 35w keatas sy beli sikit² kat shopee, kelangkabut jugalah d buatnya nasip x terberanak awal, skrg dah 38w4d Alhamdulillah selesai hnya perlu persiapkan mental sahaja😌

ikut pada awk.. macam saya 8 bulan sy beli 🤭 baju baru dalam 3 4 helai selebihnya sy beli live kat bundle tiktok .. bby NB x yh banyak2 .. semoga dipermudahkan urusan

ikut kemampuan sis.. kalau kita jenis bajet bulan² tak bnyak kan.. boleh beli awal².. dlm 3bulan 4bulan dah boleh start beli skit²... so tak terasa sangat pengeluaran tuh...

Saya beli masa kandungan 4bulan. Beli sikit2. Tak terasa sangat duit keluar kalau beli sikit2 macam tu. Semua saya beli kat shopee. Jimat banyak lagi2 beli time live😁