Stress tinggal dgn mertua time jaga anak kecik

Hi smua.. sori nk luah sikit.. korang yg stay dgn mertua,mcm mna nk kuatkn hati eh asyik kna tegur je jaga anak. Itu xkena,ini xkena,itu xboleh ini xboleh.. serius rimas gila.. dh la full housewife, hari² hadap.. anak kita cara kita, kita tahu la nk handle, asyik sibuk jer, nk buat apa pn xsenang. Mcm kita ni bodoh sgt xtahu apa. Msa pantang hri tu dduk dgn fmily sndiri ok jer fmily xkacau pn. Ni mrtua plk lebih.. stress lah mcm ni, nk bls kata balik xboleh org tua suami kita kn.. asyik pendam je, pstu mula nk badmood mmanjang.. kita ni dh la hati tisu, xkuat nk sabor,nangis je sorg² smbil marah dlm hati.. dh itu yg mampu..💆💆💆

29 Các câu trả lời

kadang2 orang tua ni dia bebel memang ada yang betul tapikan kalau sis taknak sis duduk lah asing2 cari rumah sendiri , tak kisah lah sewa ke apa ..

Kalau sya biar kan dia membebel biar dia penat 😅dan sya urus suami&anak” je

Duduk rumah sendiri sis. Itu je Solution . Tak kisah kecik ke besor.

Terbalik, mak mertua ok, mak sendri pulk mcm awak ckp...

tu normal sis.pekak kn je telinga.as long kita xkacau dia.

bagi pendapat kena berbincang baik baik dgn suami

cari rumah sndri sis.

Sis x pindah rumah sdri???

cari umah lain