sensitif

macam mna nk happykan diri masa preggy nih mommy2? sebab ckit je sensitif. kdg2 venci jugak dgn perangai sndiri asyik nk snsitif je. husb pn dh macam menyampah nk layan klu asyik snsiti sgt mcm ni???

3 Các câu trả lời

Ya betul mmg emosi ibu mengandung sensitif skit. Nak2 bila ada masalah. Alhamdulillah sy dh berjaya positif kan diri. Lama juga berbulan struggle terutama masa pkp. Tips positif kan diri: 1. Byk dekatkan diri pd Allah 2. Selalu scroll motivational quote di media social instead 3. Klu letih, stop jgn paksa diri. 4. Buat latihan pernafasan everyday 5. Ambil angin jalan2 di taman/ tasik 6. Meditasi 7. Tidur je klu tgh marah/nangis 😆

jangan ikutkan sangat perasaan pregnant ni. abaikan dan busykan diri. memang betul lama2 lelaki akan jemu sama mcm husb saya . so saya cuba untuk lari dari perasaan tu .

Selalu positif. Buat bnda yg happy kn diri