Kebaikkan bertangas

Siapa di sini bakal bersalin tak lama lagi? Package pantang korang ada termasuk bertangas ke? Boleh ke kalau tak buat tangas ni?

10 Các câu trả lời

Saya tak ambil pakej bertangas pun sbb saya rasa kita tengah nifas, nak buat tangas pula. Tukang urut pun kata buat tangas elok di akhir2 nifas. Tapi sy tak buat. Dah busy dgn anak. 😅 Sy czer, rajinkan buat senaman kegel dan bila dah selesa nak tunduk, baru guna cucian intim vagina Cosmoderm masa tiada keputihan utk hilangkan kulit kusam yg muncul semasa hamil tu.

Lepas branak anak sulung sya dulu, sya lgsng tak tahu segala istilah perlu berurut, bertangas, tapel etc. Maklumla first time mom. Sya berpantang makan je makan byk sup2.. Itu je yg saya buat, ok juga sya takde ape2 kesulitan. Mengandung kali ni je baru dpt knowledge baru ttg confinement lady dan urutan ni. So bagi sya ikut pilihan masing2 je. Tak semestinya perlu.

best la bertangas ni..kalau ad termasuk dlm pakej buat je sis..tp selalunya buat mse dh akhir2 nifas..tp sye rse mcm nk buat mse dh habes nifas la..boleh tak eh?? #seriusnanya hehe

nk bertangas ni, better ketika lepas habis pantang . jgn ketika masih tgh berpantang dan masih berdarah nifas .. ni pndpt sy sbg bekas cl .. 😊

Saya rasa kalau nk buat better bila luka da sembuh betul, sbb kang takut melecur pula, kita da la baru lepas bersalin. Luka pn xbaik lg..

Pakej sy pun ada but tp dia bgtau tunggu luka kering dan ok baru buat tangkas. Tp ikut sis juga kalau xnak buat bgtau je cl xnak

Time sy dulu sekali dlm pajek. Kalau boleh buatla dia akan kluar smua darah nifas yg balance2 tu

Bertangkas is very important to avoid infection and to promote quicker healing of the wound

wah ade tangas la best..segar kan miss v..keluarkan kotoran lendir semua tu..

ada... tp ade je org x buat.. ape pun ikut pd keselesaan masg2..