Susu untuk ibu mengandung?? #Susu apa yang bagus untuk ibu mengandung ?? Untuk naikkan hb ??

16 Các câu trả lời

So far pregnant ni takat 35 weeks hb paling rendah 11.6 waktu 2nd tri .. sy mmg minum efferty mama setiap pagi sekali, malam makan prenavit sebelum tidur. 2/3 jam selepas makan. Kdg2 mkn prenavit tu dengan air peel fresh. Last hb check 13.1 .. tp tulah tk sure mana yg bantu. Makn pun sy makan mcm biasa je. Air manis kurang jugak. Sebelum pg jumpa nurse doa siap2 kat Allah supaya tlg cantikkan bacaan hb dll 😄 Oh ye n sy mmg tahan nafsu minum kopi/teh

1mo trước

sy nak letgo susu efferty mama perisa coklat, berminat boleh wasap 01162761916

susu tak bantu naikkan Hb. susu ada calcium, akan ganggu penyerapan zat besi, jadi jangan ambil sekali dengan apa2 pil tambah darah atau benda2 yg tinggi zat besi. susu apa2 pun boleh, seeloknya yg fresh milk/full cream tanpa tambahan gula. saya minum fernleaf full cream.

1mo trước

Btl. Kena jarakkn mnum susu dgn mkn vitamin. Klu biasa mkn vitamin sblah pagi, sebaiknya mnum susu sblah ptg atau mlm spya x ganggu pnyerapan iron. Boleh tingkatkn pengambilan vitamin C cth buah oren, bantu penyerapan iron yg lg baik

for me susu ni baik minum masa t1 je sbb mmbntu bby menempel and ckup sgala keprluan cuma masuk t2 dngn t3 sy dh stop. dctor ckp mostly susu ibu prgnnt ni ada gula sbb tu senang naik berat badan , sy minum efferty mama . now sy dh hujung2 t2 sy mkn je sgla ubat kk bagi . sy mkn zncofer dngn air sunquick

sy makan jambu batu+delima+naga+kerang alhmdllh hb naik . cuma kena hari ii mkn jn skip. kalau lapar pun mkn je jn tahan lapar .mknan dpt bantu tmbh zat besi👍🏻 klau susu sy minum enfamama . okay je susu tu sbb xtnggi gula. klau ade gdm pun boleh minum jn risau…

Sy mnum susu fernleaf (family), hb cantik dri awal pregnant smpai bersalin, hb dlm 12-13 ja. Atau mungkin juga sbb sy jenis x ambil caffeine, kopi teh mmg sy lngsung x mnum. Mmg bertahun dh x ambil atas sbb migraine kuat klu consume caffeine

Hb ni jaga jgan minum teh kopi coklat tu. Pastu makan la ubat elok elok sejam sblm atau selepas makan. Jgn skip makan ubat tu, tu kan supplement. Minum juga jus delima. Saya minum sblm g kk je kadang hahahahaha tu pn kalau ingat 😂😂😂

susu tak membantu naikkan hb sis ..jgn terpengaruh yg kata susu naikkan hb ..nk makan ubat hb pon kne jarakkan masa kalau mnum susu sbb susu/kalsium mengganggu penyerapan iron

bykkan mkn makanan sprti daging, kerang, sayur bayam ,hati ayam Dan Cuba search Google makanan2 yg tmbh hb semua ni syg mkn masa tgh preggy skrg ni hb sya ok bacaan 13

susu ibu mengandung kena refer dgn doktor dulu sis sbb takut nnti ambil x berkeperluan boleh kena GDM , mkn jambu batu dgn iberet hb ok nnti