Susu untuk ibu mengandung?? #Susu apa yang bagus untuk ibu mengandung ?? Untuk naikkan hb ??

16 Các câu trả lời

kan, tp tetap belambak2 iklankan susu tingkatkan hb, susu kandungan tinggi zat besi etc.. padahal nak ambil zat besi tkleh sekali dgn kalsium 😅

1mo trước

marketing tak jujur memang gitu. ambil kesempatan atas kerisauan dan keperluan orang lain 🤭 mostly memang betul diorang add on zat besi dalam susu tu, tapi dia tak cerita yg sebenarnya most of zat besi tu takkan diserap oleh badan pun, sebab terhalang dengan calcium dalam susu tu. so kira dia tak menipu, cuma keji dan tak jujur.

sya mkan dragon fruit... alhamdulillah hb naik... kalo susu xsure blh naik kan hb atau x..tpi saya ambik susu kambing

kalau minum susu anmum sebelah pagi kan pstu blehke nak makan vit tambah darah yg doc bagi ?

sya minum air pati delima amway jer ubat pon jrg mkn alhamdulillah naik

try minum calla milk, hb mmg cantik je setiap bulan

Makan delima atau kurma...inshallah Naik hb