Sindrom Kematian Bayi Mengejut (SIDS)

Mak-mak kat luar sana WAJIB tahu ya apa itu SIDS. SIDS (Sudden Infant Death Syndrome) atau bayi mati mengejut ni boleh disebabkan beberapa faktor. Antara salah satunya seperti di bawah. Ada yang boleh tolong jawabkan mana satu? A atau B?

Sindrom Kematian Bayi Mengejut (SIDS)
41 Các câu trả lời

Anak dah 6 bulan , dia tidur sebelah saya .. saya tak letak bantal apa semua tapi dok berebut dengan saya aduhai pening kepala ibu nak

A. boleh jd punca baby lemas. B . lebih selamat sbb tak ada ape2 yg boleh buat baby mati mengejut. A lebih selamat

B sebab A tuh bantal bantal tuh boleh jatuh atas muka baby and baby tak boleh bernafas

b baby lebih selamat...

B selamat insyaAllah

for sure B

ofcz B

B

b