Boleh ke tak boleh ?

Saye nak tanye betul ke snowy lotion ni memang tak boleh pakai untuk baby ? Sebab haritu saye ade terbace dekat fb ade sorang ni cakap lotion ni tak boleh pakaikan baby sedangkan pregnant mom and bf mom pun tak boleh pakai sebab ade bahan yang tak sesuai untuk baby, bf mom & pregnant mom pakai. Anak saye muke naik ruam jadi ramai yang recommend lotion ni so saye beli lah. Mintak pendapat ibu2 semue.

Boleh ke tak boleh ?
36 Các câu trả lời

sy baca rmai bg feedback sapu² je esoknya terus hilang . erm tak rasa mcm something ke ? bg sy bhaya. ubt klinik pun mkn masa nk hilang. 😌 tp tah la. terpulang la. sy msa bby naik ruam sy g cek dkter, dkter bg atopiclair. berkesan tp mkn masa la sikit. pastu drkter suggest sabun brand buds. sabun organic. mahal la sikit😅 botol bsar tapak tgn je harga rm75. sy beli skli losyen, alhamdulillah lega ruam anak sy.

8mo trước

Btul tu, kne check ada steroid x.. steroid bahaya utk baby

Sy pernah pakaikan kt ank masa die umur 2 Bulan.. Naik ruam Merah bernanah kt kepala muka dan leher.. Sy pakai kn dlm 2x je.. alhmdllh Elok.. lepas dh Elok Sy X pakaikan dah pon.. skrg ank umur dh 3tahun Alhamdulillah membesar Elok sihat.. trpulang pada sis Nak Yakin atau tidak dgn sesuatu produk tu.. sbb yg Nak pakai tu Anak Puan.. JD Puan kene dptkn nasihat DR. Jika rase was2🤗

8mo trước

ye betul ade orang bagi saranan negatif ade yg ckp okay ,kalau was2 X yh pkai,

Ingt produk melayu always overclaim. Saya check kandungan dia tu ada dimethicone dan kimia yg digunakan tu sekadar oem semata.. utk adult, bukan khas utk baby and kids. Sama juga dgn produk wnabeauty tu claim boleh sapu dkt bayi pdhal produk oem. Awak pakai utk diri sendiri je

Kne check kandungan bahan juga la tu sis. Tp klu sy mmg xkan pakaikan produk yg bkn khas utk baby. Lagi2 produk oem. Sy akn pakai yg disarankan hospital je..Sy x penah kenal produk ni, klu sis yakin selamat bleh la pakai

8mo trước

Err kne gugel kot sis, xreti nk explain. Kilang buat produk sendiri

kena teliti setiap bahan yg digunakan x kisah mana2 lotion/cream..ctoh,steroid.cepat beri kesan,tapi x boleh pakai berterusan sbgai rutin/berpanjangan,akan ada kesan sampingan..kena google utk kepastian..apa² pun tanya pada yg pakar utk lebih selamat.

tak sesuai untuk baby bawah setahun sebab ada steroid dalamnya..memang kalau ada ruam gatal2 or yg ada eczema bila pakai hilang..tp kesan jangka panjang bila selalu pakai tak elok.. so sebaiknya xpayah la guna ya sis

Baby sy ade mild eczema. Pakaikan dlm masa 3 hari surut ruam & merah. Dah surut sy stop. Tapi lepastu naik merah & ruam balik. Twrus buang😆. Better pakaikan baby dengan krim yang dah dikenali, contoh eucerin, subalm, reliezema, atopiclair.

pernah guna dkt 2nd masa dlm pantang. sbb baby naik rash. berkesan. mmg hilang. masa bawak 2nd baby pergi hospital sbb ada masalh tongue tie. ada dengar mommy lain smbg ckp dia guna cream ni dkt baby yg ada eczema teruk mmg hilang

saya pernah pakai utk anak time tu umur baru 3 4 bulan kalau tak silap sebb naik ringworm kat pipi nya , pakai beberapa kali terus sembuh sampai sekarang umur da 1t9b da takda da naik balik ringworm nya . alhamdulillah

saya tak pasti tapi bila saya pakaikan kat anak saya bila dia naik ruam dekat pipi, makin meradang ruamnya jadi saya stop. pengasasnya kata elok untuk baby juga tapi mungkin ikut kesesuaian kulit kot