Baby tanpa sengaja

Anak pertama baru 1y6m dan saye memang amik perancang depo, tak pernah skip. Start amik depo period saye sekali je then dah tak datang. Tapi tak sangke walaupun amik depo boleh pregnant. Saye tak tahu yang saye pregnant, semalam saye rase sakit perut macam senggugut, then keluar darah so saye ingat saye period. Saye pun pakai pad macam biase lah, sambil tu ade lah sakit2 pinggang. Petang tu saye rase nak berak, saye pun pergi toilet (tandas duduk) saye teran tapi macam sembelit. Saye tak sedap hati saye cuci terus pergi dekat katil dan panggil suami mintak tolong tengok kn. Sekali suami nampak kepale baby, terus jadi huru hara tak tahu nak buat ape 😂 Nasib kawan suami saye isteri die nurse dekat kk rumah saye, so suami saye call lah mintak tolong. Tak sampai bape minit nurse dengan doktor datang terus suruh push. Alhamdulillah selamat lahirkan baby boy seberat 3.2kg di rumah sendiri 🤣

17 Các câu trả lời

saya ada makcik kes mcm ni. x sedar sndri pregnan. sbb memang ambk depo. jarak umur anak bongsu dgn yg skrg ni dh 12tahun. prut pula jenis yg buncit. mmg xda rasa pergerakan bby lngsung..xda alahan. 1st tu dia alami pdarahan yg sgt2 byk. pgi tu fkir mmg period biasa. sbb lama dh x period kan. pastu ada skit pinggang sikit2. di bawa nya pg kerja.. heran sbb kuantiti period dia lbh dri biasa. penuh pad x smpai 1jam. rasa x sdap hati trus pgi bawa hosp swasta. cek punya cek ada bby. trus tolak masuk labour room. x smpai 2jam trus mlahirkn bby girl 2.89kg pada bulan jan td🤭.

alhamdulilah..tahniah puan dan slmt berpantang . ni mcm mak syla.. ingatkn menopause sbb umo dh 40+ dan xdtg period..bila g klnik sbb demam tak kebah2..tw2 doc kata dh pregnant 8 bulan nk msuk 9 tggu due dgn stnby admit je... mak sy kata pttla rs mcm sush nk bgun dr tido kena golek2 mcm kentang br blh bgun..rupanya pregnant .sbb xrs pape ..mak ingt gemuk biasa sbb mak sy bdn mmg berisi ms tu ..mak sy kata kalau kenang2kn balik geli hati mengingatkannya..mcmne blh pregnant. pape smua tu kuasa Allah kan🥰

2d trước

🤣🤣🤣tula .xtwla mcmne mak blh pk kata dia mcm kentang ms pregnantkn adik dlu tu..😆kalau nk msk kentang aslkn tgk kentang msti tringat mak..pstu kalau col mak ..mak tnya msk apa rini. kata msk tumis kentang dgn suhun mak..trus memsing gelak bila sebut psl kentang🤣🤣🤣🤣mak kata bab2 kentang ni xblh dlupakan😆

perut sis memg jenis buncit skit ke atau flat yg btkn sis xprsn lgsg preggy smpai brsln? sy cuma nk tahu, sbb hbt jgk xprsn lgsg tao2 brsln, bestnya mcm ni, xprlu lalui kk doktor n so on xp baby sehat btl 3.2kg lak tu.

Alhamdulillah. Haha terhibur saya baca. Mudahnya allah nak bagi rezeki. Semoga anak ini berjaya dunia dan akhirat. Selamat berpantang sis.

Ya Allah sis... can imagine kelam kabut nye waktu tu.. alhamdulillah semua slamat.. rezeki Allah nak bg, walaupun xde checkup2 bln2.. Alhamdulillah

ya allah syoknya komfem alahan pun tak terasa ni , bby surprise ibu dgn ayah dia , selamat berpantang sis 💖

sis lahir kandungan berapa week? boleh ye tak sedar tau2 dah lahir baby,huhu.subhanallah.selamat berpantang..

Alhamdulillah..semoga ibu dan baby baik² aje ya ☺️ Rezeki Allah..Selamat berpantang sis ☺️

Geli hati part suami tgkkan, skali kepala babyy🤣🤣🤣🤣 perut mmg tk nampak wh

Perghhhh..haha tiba² ghisau 😂😂 btw selamat berpntang n tahniah...😁