Gerakan Baby

Hi.. Saya pregnant anak pertama.. Sekarang ni dah masuk 16 minggu lebih.. Nak tnya.. agak² di usia kandungan berapa dapat rasa pergerakan baby ye?

23 Các câu trả lời

hi. saya sekarang pregnant anak ke-2, baru 16 minggu juga. Hanya dpt rasakan pergerakan baby kejap² rasa keras. Buat masa ni saya belum betul² dapat rasakan pergerakan ketara baby ke-2 ni, sgt berbeza dengan pengalaman semasa saya pregnant bayi pertama dulu.. jadi ianya bergantung kepada individu..

4t trước

sekali sekala timbul rasa sakit seperti mencucuk-cucuk tajam di bahagian bawah perut. bila saya kerap mengadu kat doktor, doktor kata sakit kat bawah perut disebabkan ligament stretching, uterus expands during pregnancy..