RASA PERGERAKAN BABY

Salam, hi semua. Kandungan Berapa bulan ye kita boleh rasa pergerkan baby?...Sy baru 16 minggu 🌸.. Mohon perkongsian dari ibu² semua...

13 Các câu trả lời

sy rasa perut sy nipis so sy dpt rasa dlm 14w mcm tu utk ank pertama, sy dpt tahu tu baby sbb mmng mcm dia mnumbuk 2x sbb tak prnh rasa mcm tu 😂 skrg ni 20w mmng bergerak aktif dlm ni..cuma kdg2 harini aktif esok tak, haa mcm tu..

2y trước

sy pon perut tak besar pakai tshirt pon tak nmpak walaupun almost 5 bulan

Saya 22w baru rasa baby bergerak tu pun rasa mcm berdenyut. sbb perut saya mmg muncit dari sebelum kahwin. mula mula mcm tak percaya lepastu saja tepuk tepuk manja perut, denyutan tu response tepukan saya 😂

saya 17 weeks dah rasa pergerakan baby... dia slow je rasa geli2 dalam perut... tapi sekarang dah masuk 23 weeks ya Allah aktif betul dia dalam perut... hehehehe

Saya baru 15w. Kadang ada rasa mcam bergerak dekat belah kiri. Tapi tak pasti bby ke yg gerak. Atau mmg prut bergerak. 😂 anak first ginila. Xtahu 😅

hai mommy, kalau saya yang perut buncit dan tebal ni dalam 19 ke 20 kot mcm tu...tu pun rasa mcm geletek2 je rasa... asal badan besar ..huhu

17w dah rse manjah2 dah.. tp now 19w dah rse kalau lepas bgn tdo nak2 lapa.. yaAllah.. vibrate yea perot.. 😅

Waalaikumusalam hai, saya dapat rasa masa baby 18weeks, tu pun rasa macam sipi ii je hehe

1st mom 20w keatas bergantung pd bdn ibu. Tu pun rasa mcm menjentik saja, kdg2 kita tk perasan pun.

sy dah 23 weeks, but btul2 dpt rasa & nampak gerak2 tu masa 21weeks. excited sgt 🤭

tgk pd keadaan jgk xtntu..sy start 17 week da ase..ad yg 20 kew atas bru ase..