ingin buka buku pink

saya pernah miscarriage jun 2023 now saya sdg hamil 4weeks 5days persoalan saya. boleh ke saya buka buku pink skrg utk pemantauan saya sbb ade history miscarriage sblm ni?

13 Các câu trả lời

Bg saya boleh jee cm saya saya pernh gugu 2021 dan pernh gugur 2022 awal bulan so saya preg ngn jarak yg dekat .. dan gugur ngn jarak dekat .. saya preg balik 3 bulan setelah gugur time tu da 6 mnggu 2022 so bererti saya preg sethun 2 kli dalam thun yg sama .. saya ckp ngn nurse dlm call nurse saya preg .. saya da buat scan ad kntung ad detik jntung .. saya pernh gugur 2 kli .. sekli 2021 dan skli bulan 3 2022 dan skrg saya preg bulan 7 2022 .. nnti nurse akan mntk detail apa yg perlu bawa .. kk tmpt saya sporting

8mo trước

Saya buka buku 8 mnggu sbb saya ad kes ..

Awk saya pun first prgnant misscarriage masa tuh kndungan bru 5w… and sya decide untk jarakkan 5bulan bg rahim kuat balik… alhamdulillah skrng pregnt untk second baby, dh masuk 7bulan… doakan sya dan baby sihat yaa…. So saya prnh misscarriage, second prngnt sy prgi kk 5week, tpi diorang bg tarikh untk buka buku pink 9week.. sbb masatu kalau dktr scan dh nmpk kantung, dan nmpk janin, ad heart beat klip…

4 weeks tu awal lagi,sy pernah gugur last year bulan nov masa 18weeks first pregnancy,nurse bagi date buka buku masa 9weeks..sementara nak buka buku tu,bykkan rehat,makan folic acid,jaga makan,jaga diri..In Shaa Allah.semuanya ok..btw skg sy tengah pregnant yg kedua dah 29weeks...semoga dipermudahkan urusan untuk awak..jgn stress²

call nurse awak dlu, buat msa ni jaga kesihatan jgn buat keja berat2. kalau saya baik call sebb kan sya prnh mrh jugak dia kata spa suruh buka 8w, awak tu prnh gugur, dtg awal, sbb sya pun pnh gugur berulang, so sy kena marah, sbb ikut ckp kwn, sya x call dia. So kalau boleh call nurse awkk.

Sy ada history miscarriage 2 kali, lepas 8 month Alhamdulillah, pregnant balik. Now dah 17 weeks. P KK haritu, tetap kena tggu 9weeks ke atas baru boleh bukak buku. Sementara tu jaga diri dan makan folic acid. In sha Allah, semoga semua baik2 saja.

depends kk lah . saya misscarriage 4w , then pregnant balik 4w dah bukak buku . tapi saya terberanak awal pulak 😂 . 33w dah beranak . now baby dah 2bulan . sepanjang pregnant saya makan dusphaton yg doktor bg smpai kandungan 5month .

Miscarriage 4w5d tu janin kecil sgt. Mostly kk tetap bg appointment bila dah 8w-12w melainkan kalau miscarriage time janin dah besar, ni utk kk yg ramai sgt org lah. Better ke swasta dulu dptkan duphaston

8mo trước

Oh i see. 7w pun masih kecil. Still depends on kk nk bagi buka buku pink awal ke tak. Kalau miscarriage at second trimester baru dorang ambik serious

Saya prnah recurrent misscarriage. Pastu pregnant lagi saya pg swasta scan and amik ubat kuat rahim. Lepas dah scan swasta nmpak kantung dah baru call kk nnt kk bagi appointment buka buku pink.

awak kena call kk/kd berdekatan tempat awak. tanya kn procedure. sbb 4w ni takut kk xnk bg buka buku lg. sbb kandungan awak terlalu awal.

Macam sy haritu tetap kena tunggu 9 week pregnant walaupon first pregnant gugur 8 week cantu..