Scan utk buka buku pink..

Salam ibu2 ..disini sya nk bertanya perlu ke buat scan utk buka buku pink diklinik kerajaan skrang..sbb sblm ni xde plak...ingin tahu jee..jgn kecam yaa..

8 Các câu trả lời

Scan di klinik swasta bagi yang mampu scan. Yang tak berkemampuan tak scan pun takpa. Saya haritu scan di klinik swasta, di kk pun kena scan juga. Sebab nak confirmkan tarikh jangkaan bersalin. Tapi lebih bagus kalau scan sebelum buka buku pink. So awak boleh tahu kandungan dah minggu keberapa. Selalunya buka buku pink pada minggu 10-12 macam tuu

9mo trước

ooo..yaa kan..trima ksih...

yaa..mmg sya nk check-up kat kk..cma nk tahu perlu ke scan dlu bwak utk kat kk utk buka buku..sbb sya tnya nurse kt ctu perlu..wlaupn dh cek upt double line..utk confirmkn scan tu

Saya buka masa 11w .. tak perlu bawa scan pon tkpe bgitau je dpt tau masa buat upt and +ve ... pastu nnti dr kk scan .. hehe mungkin tmpt lain ,lain .. sebab saya klinik desa

Yee perlu buat scan di klinik swasta dlu sis,kalau boleh gmbr scan tu nk nampak dah ada jantung , saya baru buat . esok dah dpt tarikh buka buku .

klau nak bersalin di hosp swasta, better buku pink kerajaan pun kne buat jgk.. sng nnt nak pg kk kerajaan, buku dah ada. dah ada rekod.

Scan di swasta bawa ke kk baru cpt dpt tarikh buka buku pink. Klau xda bukti scan dlm 9week ke ats kk baru bg tarikh.

sy tanye kk dulu, utk dpt kn tarikh, dan tanye ape yg perlu dibawa.... scan bawa kalau ade.. xde la mandatory☺

Perlu scan. Perlu bawa semasa appointment nk buka buku pink. Bukti kehamilan.

9mo trước

ok..trima ksih