prgnt

Saya nak tnay ada x sy p scan doc kata xnmpk bby.. Tp dah delay period 2bln lebih cek upt negatif.. Tnda2 hamil smua ada.. Blh bg pencerahan skt x.

21 Các câu trả lời

Perubahan hormon. Hormon slps kahwin akan berubah2. Tanda2 pregnant ni sy slalu alami, sakit breast, perut bsr(kembung), ari2 krem, mual, pening semua sama. Hanya 1 ketepatan nak tahu preggy ke tak, melalui ujian kehamilan. Klu +ve mmg btl hamil. Klu sbaliknya mmg tak la. Hormon terganggu. Ada byk faktor hormon jadi mcm ni. Kdg ni juga mainan perasaan sbb kita mgharap utk hamil. Blh google. Apapun, ujian kehamilan 99% tepat then disusuli scanner utk mengetahui usia kandungan. Semoga nnt dikurniakan cahaya mata yg comel..

dlu sy kerap lalui mcm tuh... rase mcm pregnant n beli upt dh xtekira smpai 1 tahap emg givup n benti menghrap..dktr ckp tu effect hormon x stabil...smpai lah sy sndri x sdr yg sy dh pregnant cme sy pkr mybe hormon dh terbiase jd x sdr lngsng...emg air mate sy dan suami saje mampu mengalir bler dktr sah kan sy pregnant... 3 tahun kami menanti alhamdulillah rezeki allah nk beri tnpa kte duga... doa kn smge sy dan baby shat n smge ada rezeki awk jgk sis...

5y trước

Same ngan situasi sy.. sy pon 3thn menanti.. alhamdulillah.. rezeki xdisangka2.. bile x ditunggu dia dtg.. Allah hadirkn tepat pd msenye...

sorry tumpang comment , haritu sy pun mcm tu .. late period around 10days 3× check UPT tp semua negative , tanda² hamil mcm ada (sakit kepala , sakit di ari² , mual dan loya tekak , buah dada tegang , makin kembang and ada rasa denyutan pada buah dada) tapi cek negatif lg siap pergi jumpa gyne lg kt swasta hospital tetap sama keputusan ..

Assalam sis.su cdgkan jgn tnggu smpai 2bulan bru nk pegi repeat.sis kene pegi swasta atau mane2 gynae untk 2nd opinion.tkut kehamilan luar rahim....kwan dgn cazen sy ade pngalaman mcmtu..maaf yer bkan untk menakutkan..jusy bjga2 yer❤️smoga dpermudhkan smuanya

Pernah macam ni.. Then lepas tu ada datang haid.. N next month tu ada rasa sakit perut.. Bila scan..tau2 ada ovarian cyst.. Down sgt masa tu.. N syukur allhamdhullilah .. Dalam masa kena cyst tu.. Masa tu juga tahu diri pregnant..😊

5y trước

Sy doc ckp ada sis.. Apa tah.tp kecil katanya.. Slalu sis ne doc ckp ada ftg period

Ada banyak sebab kenapa haid lambat tapi tidak hamil sis. Antaranya kerana 9 sebab ini. Cuba sis semak untuk memahami lebih lanjut: https://my.theasianparent.com/punca-lambat-datang-haid

Pernah mcm ni tapi mmg tak pregnant pun. Hormone maybe tak stable time tu so mmg tak period dua bulan lebih. Check upt pun negative.

Klu UPT negatif bmkna blm ade rezki..mgkin period xnormal @ pemakanan tak jaga..insya Allah usaha lg..mudah2an pasni jd positive

5y trước

Tp perot membesar mcm prgnt.. Sy ssh nk naik berat bdn payudara sy kerp skt . Skt yg xblh buat bincg p klnk dorg ckp tnda2 tu. Lg 2bln law xmai period jgk dorg nk scan n buat upt lg

Sis guna upt yg macam mana? Ada pegi scan klinik tak? Saya cadangkan pegi repeat scan 2d swasta sis utk confirmation.

cuba la jumpa doc pakar sakit puan.. minta doc cek keadaan rahim.. tu mcm symptom2 pcos.. period pun lama x dtg..