myfrst bby

Hai momies , nie first bby sy slpas pnantian 4tahun.. Sy cek upt nmpk ada dua line Dan sy pg klinik utk buat pgesahan sma ada sy mgandung atau x. Ikut kiraan dktor sy da prgnt 8w tp bila scan bby xnmpk dktor ckp sma ada bby msih kcil atau sy xmgandung.. Sy nk tny all momies 8w mmg xnmpk lg bby x..? Atau sy kna cek klinik lain utk buat pgesahan..

myfrst bby
67 Các câu trả lời

Tahniah mommies.. semuga dipermudahkan segalanya.. jgn risau mngkin baby masih kecil lg dan heartbeat pn masih belum nmpk..Depends pd individu.. mcm saya sama situasi mcm mommies heartbeat tak nmpk.bila buat ultrasound nmpk heartbeat dkt luar rahim.. bila buat checkup anothe klinik kantung baby mmnh ada dlm rahim..tpi Alhamdulilah saya pergi buat checkup di Klinik Perbidanan mmng disahkan pregnant.. Alhamdulilah skrg kandungan sy 7bln. Jgn risau boleh buat scan pd 12week.. Btw Tahniah Mommies

sama mcm sy sis..10w pn xnmpk apa bila scan prut..doc ckp sma ada x pregnat or pregnat luar rahim, trus klinik sruh sy pergi hospital dan scan bwh..nmpk jelas trus bby besar dh😍 doc ckp prut mmy tebal tu scan prut xnmpk 🤣🤣 alhamdulillah skrg nk msok 7bln👶🏻

Selalunya 8 week kecik lagi, tak nampak. Saya dulu pun 8 week, doktor check ikut bawah, baru la nampak heartbeat & kantung. Sis tunggu lagi 2 minggu, try check lagi. Selalunya lepas 2 minggu akan nampak dah kantung

Sy masa awal² scan mmg xnmpk apa sbb bru 4w+ masa 8w+ scan alhamdulillah nmpk, tapi petua yg ramai bagi kena tahan kencing, bg pundi penuh ,😅😅 bru senang nmpk. Wallahualam.

5y trước

Eya dktor pun ada ckp klu dtg smula 3jam sblum nak scan than kncing dlu..

Sy 8weeks dah ada heartbeats sis. Boleh try pegi klinik swasta lain. Boleh juga try scan melalui bawah kalau scan perut x nampak. Moga ada rezeki sis dan suami tahun ni punya zuriat sendiri. 😊

5y trước

Dktor sruh dtg smula lpas 2mggu doakn sy & suami smoga ada rzeki utk mnimang chya mata sndiri..

Psitif tu sis. 8 weeks masih awal lgi.ikut bdan juga sis.saya 1st scan 6 weeks nampak kantung kosong je.dok soh repeat scan lepas sebulan .15 weeks baru nmpak janin n denyutan kecil halus

InsyaAllah ada... 10w br jelas.. Kwn sy pon 8w doc kata kantung kosong.. Buat org susah hati je😂😂 10w die p scan alhamdulillah nmpk jelas dh.. Sy pulak doc mmg suruh tgu 10w br scan..

5y trước

Prof Imelda Balcin pun ada pesan, kalau nak scan tunggu around 11-14 weeks. Kalau scan bawah dari tu, boleh buat mummy stress sebab tengok kantung kosong. Kecuali kalau ada bleeding ke apa, then okay lah nak scan tengok baby ok ke tak

Klau scan bwh insyaAllah nmpk terus sis.. sy 4minggu haritu pun nmpak dah tapi scan bwh.. sis try scan swsta ad 3minggu pun nmpk dh scan kot ats.. Mudah2 urusan sis dipermudahkan.

Boleh jd ovulation tu lambat, maybe usia baby xsama dgn lmp.. Jgn risau, InshaAllah ade rezki sis.. Truskan berdoa... Lagi 2 minggu ke check skali lagi..

5y trước

Btl.. Sye dlu mcm ni juga.. Dkt UPT dh double line.. Pergi scan doc ckp tak nmpk lg or pregnant luar rahim.. Balik tu ngis juga lh.. Tapi Doa n fikir yg baik2 je.. 2 weeks lps tu sye scan balik.. Alhamdulillah.. Dh nmpk jantung baby duk nyut nyut.. Skrng baby dh 1 tahun dh.. Hihi..

Mse sy scan 8w.. nmpk dh kantung dgn bby.. mybe ikot org jgk kot sis.. tkpe.. insyaallah nnti nmpkla tu ☺️ doa byk2 smga mmg btl ad Malaikat kecil dlm rahim sis ☺️

5y trước

Amiin tq sis..