mengandung

Saya nak tanya, kenapa walau dah bersama dgn suami tapi susah nak mengandung ye ? Tu tanda kita ada masalah ke?

73 Các câu trả lời

Nak tahu ada masalah ke x kena pergi buat c.up dengan pakar.. Suami bg air Mani untuk cek sperm.. Awak cek la apa2 yg patot.. Takot saluran tersumbat ke,ada cyst ke ape ke. Telur x matang ke.. X semestinya bersama selalu Misti mengandung.. Sy 8 tahun kawen Ramadan tahun ni baru pregnant.. Pergola bt rawatan apaw yg patot.. Berteka teki x selesaikan masalah..

Wktu sbur sis.. Biasa seminggu slpas priod bgus on..fktor mknan.. Try mkn makanan kurma pagi2 sblm sarapan..ade tips2.. Nk brsama suami x digalakkan mandi air panas...isteri jgn pkai faminin wash slpas brsama sbb mngganggu kandungan ph sperma.. Lpas tu jgn trus bngun lpas brsama.. Ngereng kiri atau kanan dlu.. Atau letak bntal kt punggung...tu tips2

Sy pun confuse sis.. sy lewat 13 hari. Hrtu msa yng spttnya period xperiod pun.. cek upt ngtif.. ni hri ke 14 kluar drh mcm nk period dh. Nafsu seks bbrpa hri ni jd tgi sgt. Tw2 dh kluar drh. Malu la ngn kwan opis semua. Yang bru kawen pun dh pegnent. Ada tu dah dua kli pegnent.sy msh blm ada zuriat sndri.😪nti ada la perli mmerli.. Allah.. mcm mlas btul g kje..

5y trước

Tula sis. Sy cma jdi mlu.xsbar nak balik rumah cpt2.

Byk mkn taugeh, sy pjj bru je kwen thun ni tp alhamdulillah dah 5bln lbh... Sblm kwen kwn syor kan mkn taugeh byk cpt lekat .. sbb kwn pun sblm kwen die pun cba .. skrg ank msuk 1thn .. sy pun try je la .. tp Rezeki Allah yg bg.. nk cuba tak salah . Acid folic pla sy mkn mse thu prgnant 2bln lbh.. cuba la kot menjadi.. bersama mse pg lg bgs org kate..

Sabar iye sis.. Mase bersama tu jgn pk sgt nk anak.. Enjoy the moment.. In shaa Allah.. Dlm hati n kepala jgn bebankn pk bile nk ade anak..ade nanti inshaa Allah..lg 1 waktu subur kite byase ari ke 14-16 start dr kua peod tu.. 3 ari tu sis bersama.. Waktu sebelum subuh dr kol 4-7.30 ..antara waku tu... Sbb lelaki pun ad waktu suburnya..

tak semestinya..kena fkir positif..mcm sya dgn husbnd merancang taknak ada anak awl sbb msih nak berdua2an dgn hsbnd..tup2 tak smpai 3 bln ktaorg kwin dh pregnant..ktaorg bsyukur sbb rezeki diberi awl wlaupun niat merancang tu tak tercapai..apapun kta kna selalu positif..bincang dgn psgn..dptkn nasihat dktr..doa bnyk2..goodluck sis!

Mungkin blum rezeki sis..sy pun dulu nk stahun baru lekat.. After kwin, period xteratur.. Rsa nk bby tu mmg mbuak2.. Tp sy try amalkn pmknn sihat, mkn folic asid tu.. Bsma pd wktu subur.. Tp siapa lh kita nk mnidakkan takdir Allah.. Kta hanya mmpu usaha, doa, slbihnya bserah kpd Allah.. Sy doakn sis dkurniakn zuriat.. Aamiin

Saya usaha selama 9 tahun... Alhamdulillah... Baru dapat... Macam2 usaha saya laku kan... Orang sekeliling cakap buat saya tambah tekan an... Saya pernah suruh Suami saya lepas kan saya sebab tak mampu... Last2... Alhamdulillah... Allah kasi rezeki kat kami.... Skang dah masuk 4 months

Buat appointment dulu dengan doktor sakit puan anda untuk check status puan dan suami tuan. Sesetengah ubat ubatan kadangkala mempengaruhi,maaf ye puan, tahap kesuburan puan ataupun suami tuan. Yang penting, doa dan usaha. Tanpa doa,usaha je yang jalan pun tak jalan jugak. Macam tu jugak vice versa.

Saya dlu dkt Dua thn kawin tk lekat² lg .. Saya Dan suami bincang utk sama² buat pemeriksaan kesuburan ..kt hosp je .. mula² kluar keputusan suami Saya ..dia subur tkda masalah .. Saya punya lambat sikit kluar .. alhamdullillah tk sempat pn keputusan Saya kluar ,Saya positif mengandung 🥰