Hi Ibu2...

Mungkin soalan ini agak pelik ataupun mcm bodoh sikit..tapi..sy tanya je lah sbb nk tahu sgt😑... kalau mengandung anak pertama dan langsung tidak bersama dgn suami slpas dia mengandung tu bahaya ke? bukaan jln utk brsalin tu susah ke???? ada tak ibu yang ada pengalam besalin normal tanpa bersama dgn suami? agak pelik..bila orng ckp susah brslin normal kalau x bersama......

4 Các câu trả lời

Hi ibu. Saya tak pasti ni dah kali keberapa saya jawab soalan ni. Lately ni ramai juga ibu2 bertanya. 😅 Bersama dengan suami ialah SALAH SATU tips untuk permudahkan proses bersalin. Selain daripada itu, ada juga activity dan cara lain yang boleh ibu2 buat. Cth, perineal massage, jalan itik, squat, naik turun tangga dll.

1y trước

tu lah..orng ckp sampai lah first time mom mcm sy ni stress😂 ..tapi apa2 pun x simpan dlm hati.... cuma kdng2 fikir tu rasa seram pulka

Pengalaman anak first saya tak bersama langsung dgn suami lepas dapat tahu pregnant sebab trauma dan sakit 😂 Alhamdulillah bersalin normal cuma koyakan besar, kalini anak kedua sy cuba tips yg ni tengok macam mana bersalin nanti, harap2 mudah dan tkde koyakan lagi🤭🤣

1y trước

sis ada buat apa2 senaman ke waktu mengandung anak 1?.. jgn risau ...harap sis boleh brslin secara normal tanpa jahitan😍....

saya start mengandung x bersama dh smpai bersalin asbab alahan dan dduk berjauhan. Alhamdulillah, dipermudah juga untuk bersalin normal.

1y trước

ada apa2 cara yang lain sis follow ke?mcm exercise ke apa?... boleh share x...

#Bantu Share #first time mom