Bersama ketika mengandung

Salam moms, nak tanya soalan tentang bersama suami ketika mengandung. Nak tanya dr depan2 tapi masih segan. Waktu mengandung boleh ke kita bersama suami. Kalau boleh bila dan bagaimana? Kalau tak boleh bila dan kenapa ? Apa manfaat dan risiko yg boleh share atau pernah tanya dr? Terima kasih sudi share. #masihbelajar #seriousnaktahu

3 Các câu trả lời

boleh. anytime pon boleh. Hanya tidak boleh jika; 1. ada pendarahan semasa hamil 2. ada pendarahan slp bersama 3. kehamilan ivf bila2 masa yg puan selesa. bagaimana? xkisah, janji selesa. posisi mana? xkisah janji dua2 selesa yg penting puan n psgn selesa dan tiada pendarahan.

2y trước

Terima kasih share ✨

wsalam, boleh ja. tapi kalau first trim. tak digalakkan la bersama sbb baru lagi, takut rahim tak kuat. tapi kalau nak boleh, just kena slow la. n bila nak dkt due ,contoh 37w++ tuh kerapkan la bersama tuq cpt bukaan,

2y trước

Fhm. Terima kasih share ✨