Perasaan masa berpantang gugur

Saya nak tanya kalau ms berpantang gugur,suami buat kita sakit hati,akan ada kesan ke dekat kesihatan kita nanti?saya bengang dengan suami sejak smlm lagi,anak2 buat hal,dia bukan nak larang anak2,saya geram betul pastu bila kita marah anak dia marah kita balik...hari ni saya meluat tengok muka dia...dia mmg takda perasaan,saya rasa mcm nak halau dia keluar dari rumah...saya jadi benci dekat dia...cmana ni??saya betul2 geram ni...semlm saya dah menangis smpai bengkak2 mata,bencinya dkt dia...sebabkan dia la saya hilang baby saya

20 Các câu trả lời

sis saya pun emosi kuat bila gugur ritu. normal. tapi jangan terlalu ikutkan emosi tu. sis banyakkan istigfar ya. kalau sis teruskan emosi macam tu sis akan attract 'benda' lain. saya lepas gugur ritu ada benda ikut saya. saya jadi lebih emosi. benda tu yang boleh buat meroyan buat kita lebih marah lebih sedih or benci suami kita lagi. so saya suggest sis sabar. fikirkan anak2 sis and bincang dengan suami elok2. kawan saya pun lepas gugur dia ikutkan emosi dia meroyan. alhamdulillah saya tak sampai ke tahap tu. saya tak tau apa suami sis buat tapi sis try pujuk hati. semua dah tertulis dah untuk sis. ada hikmahnya in shaa Allah. salam takziah ya. semoga dipermudahkan semua.

5y trước

saya cuba tapi camana saya nak cakap dgn dia...dia bukan paham...saya rasa dia jenis tak paham...saya mmg bengang dgn dia sgt2

Sma hal yg saya rasa setahun lalu, selepas gugur dah teringin nak anak tapi allah tak bagi rezeki lagi,kena dnc cuci kluar.. Selepas berapa minggu sikap sya jadi berubah asik marah ,dan tenking suami je... Tengok suami pun macam tengok musuh lama.. Ada je yg tak kena yg dia buat, nasib baik suami sya faham keadaan sya dia pun diam je. Tapi awal tahun sya dapat rezeki lagi, smpai skrang dah tinggal brapa minggu je nak bersalin.Dari itu sya tak pernah marah dan maki dia lagi.. Mungkin tu sebab perasaan sya yg tak bole terima baby sya gugur kan..

Kalu sy, sy mngamuk kt husband. Sy meraung2 guling2 g2. Bia ah org ckp mcm bdak kecik ke ape ke... jnji dy tau salah dy sbb sy jenis kalau x lepas, mmg akn baran je spnjang hari. Dh puas mngamuk, mula lah sakit2. Pastu suami jgak yg kene jaga. Hahaha... gugur bkn salah sesape sis, tu kerja Allah. Tgok yg mngndung luar nikah tu, merempit cmne pon, lekat elok je baby. Ape2 sy cadangkn sis mgamuk kt suami. Jgn lepas kt anak2. Kcuali ank buat hal kene tegur lahm huhu... smoga kuat sis.

5y trước

Haa ni same dlm kepala saya.. Yg tu elok plak dye lekat an walau pon merempit sane sini..

Sabar ya sis..mmg dugaan rumah tangga takkan terlepas..hari² kita akan hadap prkara yg berbeza²..sy pun lalui mcm yg sis lalui..kdng rasa mcm nk lari ja dri smua..sbb trlalu tekanan..tp sy hadap selagi mampu..mmg stress😣..

5y trước

itula geram saja rasanya tp.lepas 2 hari saya dah ok...tk mau fikir2 sgt nnti lagi stress...maybe sbb lepas lalui perkara sedih pastu dia buat mcm tk peduli tu yg geram sgt

sabar kak.. saya pun gugur sebab stress sangat dgn prangai lelaki ni.. dah tau kita ni pregnant jgnla tmbahkan stress.. hormon pun tak menentu.. bila gugur kita yg sedih bukan dia nak pujuk 😌 sabar ya kak doa yg baik2..

Ye mak saya cakap perempuan kena jaga emosi lebih dari lelaki. Sbb nak elak meroyan. Jaga diri ye sis. Pantang kena jaga betul2. Kesan dia adalah akan dtg bukan pada waktu terdekat. Love yourself more sis.

5y trước

tq for advice...alhamdulilah dah back tp normal😁

Sabar ya sis lelaki mmang mcm tu kalau kita stress bukan dia nak bgi kita tenang tpi dia tambah kan lgi stress dkat kita x thu la mungkin lelaki zaman skrang tiada perasaan apa2 bila kita stress

Itu just emosi, jangan dibawa lama2 tak baik utk kesihatan, just let go, biasala dlm prkawinan ada pgaduhan usahakan utk bdamai walaupun itu tak adil, nanti Tuhan akan balas kebaikan hati kita.

Emosi tengah tak stabil. Saya pun macam tu jugak waktu berpantang dulu. Anak meninggal lepas lahirkan. Dengan adik ipar pun berpantang sama kat sebelah. Bezanya dia ada baby, saya tak ada baby.

Istighfar banyak2 sis. Jangan diikutkan sangat perasaan tu. Boleh jadi meroyan nanti. Perasaan je tu. Kalau sis penat sangat duduk je dalam bilik, kunci pintu. Tidur je

5y trước

Ya terima kasih...selepas 2 hari rasa mcm tu la ni dh ok