Baby geram suka cubit

Bila geram je dia akn suka cubit smpai berlaga gigi..bby sy 1t7m skrg bila dia geram mcm excited dia suka cubit pastu snyum smpai berlaga gigi dia ad tk yg mcm tu mcm kita geram kt baby tu tpi ni dia yg geram kt kita😅

2 Các câu trả lời

Assalamualaikum/Hi. Nak tanya pendapat. Anak saya dh 1t7b, tapi die masih kuat menyusu badan. Die tak berapa nk makan. Asyik nk menepek je. Gigi die dh hmpir penuh, so kadang² tu die smpai gigit puting. Dh berapa kali puting sy luka.. Setiap kali die minum mmg duk tahan pedih je la. Isu nya macam mana cara nak tarik minat die makan sbb dh mcm² cara & resepi sy buat, tp x jalan.. Skali skala je die mkn mlm. Selalunya die x nk mkn, so die akn menyusu sepanjang mlm. 😔

ada, anak saya. sekarang dah 2y5m, masih ada habit yg sama. cuma, saya tegur dia jangan cubit, sakit, boleh pegang je. sebab kalau tak tegur, takut nanti dia pi cubit orang, budak lain haa dah jadi masalah lain.