makannan baby

saya nak tanya kalau baby 10 bulan lebih x suka makan nasi boleh ke ganti dengn mkann lain ..any suggestions

1 Trả lời

Boleh rsnye .sis try cri mknn yg mengandungi karbo tuk gnti nasi..nti lepas bpe hri sis bg mkn..mknn trsbut..try bg mkn nsi balik dgn puree yg dia suke..dan try stiap puree supaya bby blh rs smua jnis sayur dan blh tgk apa dia suke..mcm sy dlu buat puree labu..puree lobak..pucuk manis..bg pada bby...bg 4 hri..kmdian tuka menu lain ..bila dia tolak bg bubur kosg smula... Tu bg cara sy la..by mommy lain sy xpsti... Hrp ada mommy2 lain juge blh share pnglmn mereka d sini dgn sis.. 😉✌

4y trước

Ok thnks sis ..nnti sye try ..☺️☺️☺️☺️