alahan

hi, saya skrg dlm first trimester & anak first. normal ke if x lalu makan nasi? saya makan nasi je muntah. any tips tak untuk mkn ganti nasi?

23 Các câu trả lời

coba sis tray minumam mamariam trbuat dri delima dn kurma sye dri 1smt alahan mkn tk boleh,asik muntah balik.bdn lesu nk berbring saja ,mcm dh mayit hidup😁 lepas saya konsumsi minum mamariam allhmdulilah dh masuk 2smt muntah x de sikit lah makan dh slera cepat lapar ,,minuman ini tak bahaya tuk ibu mngndung bagus juga tuk yg nk ikhtiar dpt zuriat..

Saya pun sama, makan je muntah. Sblm mkn mesti kena muntah dulu kalau tk lps mkn mesti muntah sampai penat dah nk mkn sbb dah tau nk muntah. Badan mmg tk larat sgt. Air mmg susah sgt nk minum sbb loya saya minum sikit2 je. Ni dah 2nd baby pun masih sama😞

Normal..sya dulu pun mcm tu..mmg tak lalu nk mkn pape..mkn buah pun mcm tak masok jugak tapi kna paksa dri juga mkn buah2 hehe..mcm tak nk dh ingat lagi alahan tu cm mana..hanya yg mengalami je yg tahu 😅 sis cba mkn buahan mcm jambu batu n tembikai

sy pun sama dalam first trimester mmg tak lalu nak makan kejp2 muntah mmg semua bende tak masuk. sy tak makan apa apa cuma minum air 100plus je alhamdulilah okay la bagi sy kekadang paksa jugak makan supaya perut tak kosong

4y trước

mmg la berkesan.. tp kesan buruk die byk tau.. bahaya utk baby, jgn amalkan selalu.. 2 kali seminggu ok jugak la..

Boleh ganti dgn roti/biskut.buah ok tp buah ibarat makanan tambahan seperti vitamin.kalau mkn buah saja,baby tak cukup zat.mcm akk time alahan nasi,mmg akk gantikn dgn roti/biskut dan mkn buah

Normal sis, sy pn xlalu mkn nasi. Kena try & error.. Mkn roti ke, bihun ke..sbb xsemua org sama. Sy ada masalah angin dlm bdn, lngsg xblh lmbt mkn, klu x perut berangin, pedih ulu hati.

Normal... Mkn buah... Sy mkn jambu manga... Nk gntikan nasi sy mkn roti... Or makanan berasaskn tepung cthnya roti canai.

Mkn je apa2…..yg boleh di mkn….saya pun x lalu mkn nasi…tpi paksa mkn gak…..sbb cpt gastrik klu x mkn nasi…huhhhh

2y trước

hi. thank you. saya selamat bersalin 2 tahun lps 😅

Normal sis. Kuatnya semangat okay? Try n error makanan yg sis rasa sedap mulut utk makan ya

Cm sy jgk... Tp sy mkn buah je byk. Pastu byk minum air kosong.skrg dh masuk 34 week 6 days