Susah sendawa

Hi saya nak tanya. Baby saya berusia 17 hari. Fully breastfeed tp bila dia susah sangat nak sendawa lepas bf. Normal ke ?

7 Các câu trả lời

Sama dengan baby saya yang sebulan lebih ni . Saya sendawakan baby dgn cara sandarkan pada bahu saya . Walaupun lama saya tetap sendawakan . Kemudian meniarapkan sambil kepala agak tinggi sedikit . Kalau tak sendawa jugak , tengok baby dah selesa saya stop then miringkan .

normal sbb air susu bdn kita xtau byk mana dia minum, tp kna buat jugak cara sendawa tu n tgok klu dia masih xselesa kna sendawakan wlupn xkluar bunyi.. tgok keadaan baby klu dia dah rasa selesa takpe la lps dah buat cara sendawa tu kira okay dah

Normal. Anak saya pun susah sendawa. Tapi masa dlm pantang, saya cuba jugak tepuk tepuk belakang sambil sandarkan dia kat bahu. Sekarang ni memang saya takde sendawakan da.

bf mmg normal kalau kurang sendawa. kalau fm tu yg kena jgk cuba sendawakan sbb fm baby akan byk telan angin. bf kalau latch betul baby kurang telan angin

normal sis .tp ttp kena tepuk2 manja tu .x dia sedawa kitaa yg sedawa terkentut2😄😄❤️

google puan, sebab banyak cara nak sendawakan baby. Sandar bahu, sandar kat peha dll.

Normal. Anak saya jenis terlalu sukar sendawa selepas susu badan/formula.