Baby saya fully breastfeed tapi kenapa susah nak burp? 😩

Kadang dah cuba sendawakan sampai 15min, tapi masih tak sendawa. Sampai dia tertidur 😢

5 Các câu trả lời

Sy ada tgk video2 breastfeed omputih dkt youtube. Kalau fully BF kita burp kn tapi kalu baby tak burp, its ok sbb BF kurg angin. Kalau botol kita mmg kena burp kn smpai bby burp. Sbb btol angin. Tp mmg kne burp kn jugak. Sy pun fully BF. Even bby x burp. Sy ttp cuba burpkn. Sndarkn dia dkt bahu lama sikit. Atau bntal tinggi sikit sekejap. Sbb kalau x burpkn lansung nnt bila baring termuntah susu.

Saya pergi kursus breasfeeding sister ckp tak perlu burp baby klu breastfeed. Klu ajar guna botol baru kena burp kan baby.

3y trước

Allahu, terima kasih sangat2 for the info. What a relief sebab kadang tu susah sangat nak burp. 💕

tidokan baby mengiring kalo riso baby tersedak susu sbb x burp.

3y trước

sama2☺️

sya breastfeeding .bby x pernah bg burp😂😂😂.

Susu badan cpt hadam, and kalau risau, tidurkan mengiring

3y trước

A'ah itu yang saya buat itu yang tidur pun tak lena sebab takut terlepas pandang die muntah ke ape time tidur kan? Thanks mama mika for the tip 💕