Baby susah sendawa

Hi. Sy firstmom dan anak sy breastfeed. Masalahnya dia susah sgt nak sendawa sbb lepas kenyang dia terus tertidur. Dah mcm2 cara buat, mmg kdg tak sendawa. Risau dia tersedak je. Ada apa2 tips tak dr mommy2?

3 Các câu trả lời

kalau dia lepas susu trus tidur dan xsempat nk sendawakan .. sis tidur kn dia mngiring ke kanan untuk mngelak kan dia tersedak dan tertelan muntah.. mngiring sedikit je letak bantal blkg dia bg dia mngiring so nnti bila dia muntah keluar kt tepi pipi .. semoga bermanfaatt

2y trước

terima kasih!!

lepas dia menyusu tu sis kena tepuk slow² dan gosok belakang bahagian baby.... kedudukan baby mesti meniarap atas tangan mommy... boleh tengok youtube kalau taksure

pangku baby upright. tepuk and gosok blkg dia smp sendawa. lmbt ke cepat ke....buat smp dia sndawa