nak hamil

Saya lom hamil 2 tahun lbih ..dah check doktor ..doktor sahkan saya subur suami pon sama . Bagaimana saya nk usaha kan lagi ..untuk dapat baby..

27 Các câu trả lời

Sama macam saya 2tahun menantii 😅 saya ada makan ubat kawan saya jual.. Saya makan ubat tu dulu 2minggu.. Ubat tu ubat diet. Tapi 2minggu je saya makan. Ubat tu sekat selera makan. Masa period saya stop.. Lepas period mertua pulak ada bagi buah zuriat. Dia rebuskan. Lepastu dia suruh kami laki bini minum menghadap muka sama². Niat nak dapatkan zuriat. Bulan seterusnya saya tak datang period. Saya anggap biasa jelah. Sbb pernah period tak teratur. Datang pulak macam senggugut lagi laa ingat period. Tapi lain sikit. Dia rasa macam lebih sakit pada senggugut. Dengan breast sakit.. Sesak dada. Masa tu fikir lain da. Nak mati ke.. Entah cam mana cik somi berasa dia pi beli upt. Bangun pagi check ada.. Tapi saya tak pastilah sebab ubat kawan saya jual tu ke atau air buah zuriat tu😅😅 sebab ubat tu jugak ramai yg pregnant kalau makan.

4y trước

Tu lah da macam2 try .. tp kali nii nak cuba buah zuriat lakk

Doa banyak2 sis... Insya Allah akn ada rezeki... Mngkin lom tiba masa rezeki sis... Mcm sya nak tmbh yg kdua hampir 4 tahun tnggu2... Smpai 1 tahap malas da fkir... Law ada... Ada lar.. Law teda xpa mngkin lom rezeki...stiap kali lewat priod excited nak cek last2 negatif😅 Siap sya p cek rahim lgi.. Doktr ckp ok sbb sya slalu rsa x slesa bhagian bwah perut. .. Mngkn pranakan jatuh org tua ckp lar... Siap p mngurut sgala...sya Ada mslah tyroid gak since dr bujang dan kurng drah merah... Smpai doktr sruh sya mkn ubat tmbah drah 4 vitmin tuk msalah kurng darah mcm ubt ibu mngandung tu last year... Syukur after 2 month stop ubat tu.. Sya prgnnt...now otw 4 baby 2020🤗 Mngkin da rezeki. Tawakal ja sis... Ipar sya pon brabis nak baby... Sya ckp cuba try mkn ubat folid acid sbb dia pna alami kguguran... Usaha sja... Jgan fkir bnyak.

4y trước

Trima kasih akk

Mari kita bercakap dari sudut Sains. Sbb tak byk org komen mcm ni. Download period tracker app. Ambil masa dlm 3 bulan utk app tu accurate track cycle kita. Then dari situ tau bila ovulation. Kalau ada duit lebih sikit, beli ovulation test. Buat waktu ovulating. Kadang2 ada uterus yg mcm problem sikit jugak. Ada sesetangah position boleh bantu. Cth : doggy sytle atau missionary atau letak bantal atas punggung. Let gravity works. Lepas dh selesai jangan terus pergi bilik air. Baring dulu 15-30 minit smbil kaki naik atas. Nak senang letak bantal bawah punggung. Atau letak kaki dkt dinding bagi terangkat. Biar masuk semuanya. Cuba cara ini dulu. Usah makan pil2 yg diragui semua ni.

4y trước

Terima kasih sis

In Sha Allah. Ade hikmah kenape Allah belum kurniakan baby. Cuba ikhtiar lain, cara mengurut pulak. Selain tu, jaga pemakanan dan amalkan cara hidup sihat dgn bersenam. Kerapkan solat berjemaah dgn suami dan teruskan berdoa pada Allah. Kita dah usaha, seterusnya tawakal pada Allah. Bersangka baik dgn ujian Allah, in Sha Allah ada pulangan ganjaran yg Allah akan beri tu nanti. Stay strong and alwaya positive yeahh.

4y trước

Ye akk doa kan syaa yee

Sy amalkan doa Nabi zakaria baca masa sujud yg terakhir setiap kali solat. Solat dhuha pon baca doa yang sama. Selain pada tu, kerapkan bersama ketika waktu subur. Kita ikhtiar selagi mampu. Inshaallah sampai masanya nanti. Saya doakan sis dan suami cepat² dikurniakan rezeki zuriat tak lama lagi, aamiin..

4y trước

Trima kasih ye akk ..

Sabar ya. Insya'Allah waktu tu akan sampai juga. Sy kahwin dr tahun 2012...bru tahun lps merasa jd ibu. Sy tak fikir langsung ianya ada dlm perut. Selagi kita fikir, selagi tu lah energy negative buatkan kita down. So embrace yourself, buat sesuatu yg menyeronokkan, be positive all out...insya'Allah ada.

4y trước

Trima ksih akk insyallah saya cuba x strss

Semoga di rezeki kan anak ya sis. Aamiin. 🤲🏻💕. Berkat malam Nisfu syaaban ni. Macam saya, saya mmg guna apps nama 'flo' dari sebelum kahwin. Apps ni, track waktu period kita. Dan dia juga anak bagitau waktu ovulation (waktu subur). Cuba sis download apps ni, dan kena kerapkan bersama.

4y trước

Terima kasih sis ..amin ya robal alamin

Mgkin kena lebih kerap bersama Kurangkan stresS Banyakkan masa bersama Suami kena byk rehat Sy pn 9 bln lps brkhwn bru pgnt,itupn suamj prob sbb slalu penat kerja dan air mani jd tak power . then kami mnum air buah zuriat ,alhamdulillah lpstu tk period dan trus naik 2 line

4y trước

Ohh trima kasih akk

Banyakkan berdoa. Banyakkan bersedekah. Banyakkan bersabar. Kawan saya dua tahun juga nak anak. Dia usaha dengan pungut anak kucing, alhamdulillah baru je lepas bersalin 20hb haritu. Kena check juga waktu subur. Minum jamu homemade pun ok.

4y trước

Trima kasihh akk

Try guna opk, makan mknn yg tingkatkn kesuburan, jaga berat badan, doa dan solat, bykkn sedekah, bykk istighfar. Sy pun menunggu 2 thn lbh, bru je lps bersalin bulan lepas 😊 alhamdulillah. sentiasa sangka baik dgn Allah