nak hamil

Saya lom hamil 2 tahun lbih ..dah check doktor ..doktor sahkan saya subur suami pon sama . Bagaimana saya nk usaha kan lagi ..untuk dapat baby..

27 Các câu trả lời

Jangan stress enjoy je..saye setahun lebih sekarang baru pregnant..sebab setahun duduk department keje yg stress..tahun ni dapat tukar department , keje tak stress terus lekat...stress pun boleh effect kan kita

4y trước

Trima kasih akk ..

Kenalpasti dahulu tempoh subur anda, selalunya 10-15 hari selepas period..ketika ini peluang untuk persenyawaan berlaku tinggi.. Jgn stress-stress dan jgn ambil ubat-ubatan berlebihan/tidak disahkan kkm..

Pergi urut zuriat tiap bln. Make sure bersama suami wktu subur dan seterusnya selang 2 hari 2 hari sampai tarikh period. Lepas bersama ckup tggikn kaki 30 minit trus tido mengiring sampai pg.

4y trước

Trima kasih akk ..doakan sya ..ye

Memang senang nak cakap. Tp tetap juga nwk cakap. Jng terlalu stress fikirkan pasal zuriat. Insya Allah ada rezeki awk dah suami. Usaha tawaqal pada Allah.

4y trước

Trima kasih sis

Tip sy :- 1.jgn putus asa 2.berdoa 3.download app subur 4.selalu besedekah 4.mkn buahan(kerap) seperti delima atau kurma 5.jgn stress Inshaa allah . .

4y trước

Terima kasih ye ..doakan saya ye

banyakkan berdoa, jangan stress and jangan fikir sangat. just follow the flow, insya allah rezeki tu datang cuma cepat atau lambat. okay

4y trước

Trima kasih kak .. doakn saya cepat dapat anak

Insha Allah ada rezeki awak & suami....sy jgk pernah menunggu 6thn utk dpt kan anak....perancangan Allah terbaik utk kita🌹

4y trước

Terima kasih akk doakn saya ye smoga cepat dapat anak

doa yg penting.. then try guna opk check hari subur bersama. nk ikhtiar lain, boleh amalkan buah zuriat

4y trước

Ok nnt saya try ..trima kasih akk

sy gune app flo tuk tau mse subur..alhamdulillah skrg dh pregnant..

4y trước

Aminn ...ya robalalamin

Kena check waktu subur, masa paling sesuai untuk bersama.

4y trước

Okey thank youu ...