Bila agaknya masa yg sesuai nak buat stock bilis goreng tu ye?

Saya kene serah diri 2/9 ni bila ye rasanya sesuai nk buat stock bilis goreng utk di bawa ke hsptl. Mybe saya kene tahan wad 3 hari. Sbb baby akan kene pantau dkt nicu dlu cuz sy gdm.. Nak buat skrg masih berbaki 3 mgu.. takut xsedap dah.. tapi risau plak klu buat lambat2 karang tiba2 turun tanda sblum wktu serah diri.. Sy x buat halia dgn bwg putih goreng. Sbb saya x mkn hihi x reti mkn..

6 Các câu trả lời

Skrg rasanya dah tak ramai berpantang cara dulu. Sebab skrg lebih ramai yg dah dapat banyak ilmu tentang pemakanan dan berpantang yg sebenar. Boleh je nak makan apa apa saja yg penting terkawal/berkhasiat untuk tubuh badan kita. Hospital pun akan bagi makanan macam makanan harian kita sebelum berpantang. Jadi takda masalah pun. Mustahil hospital nak bahayakan keadaan ibu selepas bersalin ☺️

1y trước

kadang bz sis x smpat masak. saya akan berpantang sendiri.. sorang² sbb tu kene jgk ada stock mknan yg senang access & cpt .

nicu utk baby yg dlm bhaya je sis.. klau baby yg ibu gdm just msuk wad kanak2 saja utk pantau bacaan gula baby.klau normal just 1 night only. . mknan hospital adalah mknan terbaik utk healing. ikan bilis takda khasiat yg diperlukan badan utk recovery dgn sihat &cepat. klau sekadar snack tambahan tu okay je ..

1y trước

klu hsptl muar baby besar atau bby ibu gdm mmg masuk ke nicu utk di pantau. Pengalaman ank 1st dan prosedur sama jgk bg ank kwn2 sy yg bru bersalin dkt situ.. Anak 1st saya ada sejarah severe jaundice bacaan cecah 400 punca air susu saya. Jd prolonged jaundice smpai habis pntang... Risau bende berulang.. Saya plk berpntang sndiri.. Penat dia faham² je lah.. Bilis buat ada² klu betul2 bz atau x smpat nk panaskan lauk..

kt hospital nant mkn mknn hospital je.. snang.. tyme tu awak bley mintak hsband tlg gorengkn.. klu x pun, awak gorg smggu sblum awak serah diri..

saya beli siap² dh .xyah grg²..crik org yg jual jajan pantang nama die.dh ada bilis+bwg putih+bwg grg semua dh ready.tggl mkn dgn nasi je😁

goreng je kan? ke ada campur apa apa? kalau ada husb, atau sesiapa minta tlg buatkan.

Klau ibu gdm mmg bby kne tahan dkt nicu ke ? Sbb ape ye bby kne tahan ?

1y trước

utk dipantau sehari takut berlaku komplikasi,itu dkt hospital muar yg doc pernah bgtau.. tmpt lain saya x tau.. Tapi bole jd tmbah lg hari bila baby sangkut jaundice sebelum dpt balik tu.. Sejarah anak 1st saya gitu la.. Elok dpt balik dah. Lps 5 hari dkt hsptl. Then sehari dkt rmh msuk nicu semua sbb jaundice 300-400.