Sejak masuk 37w, asal mlm x boleh tidur.. Mcm² pikir sampai x rasa ngantuk.. 5hari dah gini..

Start mengantuk atau senang nak lelap selepas 7pg.. waktu tu je la senang nk lelap.. Kang tdo smpai kol 10-11pg gitu.. Smlm ade checkup, jd x tdo la balik klinik bru tido.. Spike jgk bacaan Bp, smpai 6 kali amik baru turun normal.. Lg 6hari kene serah diri 2/9 ni waktu tu da 38w 4hr. Ada x mcm saya? Atau mmg kalau dah hujung² dkt nak bersalin mmg susah tido mlm.. Asal nk lelap je mcm² la pikir, waktu tu semua bende nk pikir mcm overthinking smpai x boleh tdo.. Kadang layan netflix pun x jiwa, pikiran melayang tetap nk pikir jgk walau tgh bukak netflix. Masa anak 1st dlu x mcm ni plak.. Yg 2nd ni lain plak.. Agaknya sbb kali ni pantang sendiri bnyk bende kene prepare, bnyak bende kene pikir. Kene stay hospital lama plak 3-4hari, hari serah diri + bersalin + baby gdm akan stay nicu (doc yg bgtau, ank 1st dlu pun gitu). Pastu risau anak ade periksa sekolah agama time tu. Mkn dia kang mcm mana. Bkn x caya husband cuma kami pjj dia jarang urus anak mkn jadual sekolah apa sume. Pastu dia nak kene dtg hsptl tiap hari (tolak saya jumpa anak dkt nicu). Jarak hsptl rmh plak jauh.. Itu yg overthinking x boleh tido, gelisah, susah hati.. Entah lah.. Haa kan da tercerita semuanya.. haha maaf ler x tau nk buat ape dah ni 4pg masih xnak lelap terkebil² x ngantuk.. Tiap hari gini tkut mase admit wad kang mlm xleh lelap jgk.. seram

5 Các câu trả lời

Sis terlalu banyak fikir ni. Jangan fikir2 dulu sis. Buat macam biasa je. Siang buat kerja2 untuk penatkan diri sikit. Malam senang tido. Macam saya sepanjang pregnant takde fikir apa2 langsung sebab tau kalau terfikir pasal nak bersalin memang takkan boleh tido malam. Malam sebelum nak bersalin tu la baru tak dapat tido. Takutttt. Macam2 fikir. Esoknya kat ot room haaa baru ngantuk tahap gaban tak boleh tahan. Tapi dr tak kasi tido pulak 🤣

Sye rse ble hari kjadian bru kte tw mcm mne.. slagi hri tu x dtg, memg mcm2 kte pikir.. Tp ble hari kjadian tu, lancar je pjalanan nye.. slalu nye mcm tu la.. Mgkin sis da biasa buat sendri, jd mcm x rely on suami.. Bg sye sis kne pcaye kt hsband.. Lelaki nie ble keadaan tdesak dyorg ok je.. bley je buat sume bende.. Ble ade kte je dyorg 'manje'sikit..

Tenang2 aja sis 😅. Mkin fikir tu la mkin susah nk tido. Zikir Allah Ya Bari’ (maha menguruskan) .. baca la sbyk mana sis nak dan yakin Allah akn uruskan semua utk kita

Sy mcm sy..tapi sy dah kat wad sbb darah tinggi, 4/9 ni kena serah diri sbb sy ada darah tinggi. kadang tu pukul 5 pagi baru sy tido kat hospital ni sampai la ke ptg🤣🤣🤣

1y trước

boleh ke sis? swasta ek? klu gov pagi kol 7 nurse round dia amik selimut kita lipat semua nya even tgh pkai pun dia mintak(kecuali masa kita tgh tdo/demam dia x kejut) pastu nurse asik dtg je cek bp la mkn ubat la.. x tenang nk tdo dkt hsptl

InshaAllah dipermudahkan urusan sis 🤲🏻🤲🏻🤲🏻