Kalau dtg waktu serah diri tanpa ada tanda bersalin, kene stay wad dlu kan semlm?

Saya GDM on ubat, tarikh serah diri 2/9 ni.. Kalau dtg tu trus ke labour room biasa dia buat apa je? Cek, induce bwh dgn cek jalan kan? Then admit wad.. Esok nya bru tolak labour room semula. Betul x? Saya kene serah diri jam 2ptg.. Lps tu masa serah diri beg tgal dlu xpe kan sbb proses nk admit wad lama. Da settle kan bru suh hsbnad hntr ke wad.. bole kan?.. Lps tu nak tnya.. klu husband nk teman, time bila dia dibenarkan masuk ye? Waktu menahan sakit contraction atau msa betul2 baby nk keluar bru di panggil? Prosedur hsptl Muar husband bole teman dgn syarat dah booster dan bwk rtk nasal kene cek dpn nurse sblum masuk..

1 Trả lời

serah diri dlu ,besok nye baru induce ,pstoo tunggu dalam wad ibu dlu ,bukan terus pi labour room ,labour room bila awak dah bukak jalan 4 cm biasanya ...baru mereka tolak ,taktahulah lain hospital lain cara nya kn ...kalau hosp saya 4 cm terus tolak lb ...atau fetal stress ,dorang dah tolak lb dah ...husb bole masuk kalau bersalin normal sahaja ,time bole masuk bila kepala baby betul ii nak keluar baru doorg panggil suami awak...dan awak kalau nak suami teman kena request dkt dorg sometimes dorg nie lupa kadang ii nak panggil suami ...so kita kena remind mereka juga ...