Minuman pack 3 in 1

Saya hampir setiap hari minum milo pack 3 in 1 , nak tanya ada effect pada bayi tak misalnya kalau kita minum selalu kerap ? Risau jugak , sekarang 15 weeks days 5 . Nak minum air lain memang tak masuk dgn tekak . Cuba minum susu @ air kosong tak boleh lagi 😢 . Minta pendapat semua , terima kasih ...

5 Các câu trả lời

Hi, minuman instant ataupun 3 in 1 memang mengandungi kandungan gula yang tinggi.. Jika minum terlalu kerap, kemungkinan besar akan sebabkan gula dlm badan tinggi and boleh sangkut test nanti.. And sy jugak pernah baca, kalau terlalu kerap ambil makanan or minuman manis boleh sebabkan bayi menjadi terlalu besar or berat.. Minuman bercoklat atau berkafein jugak boleh menghalang daripada penyerapan zat besi (pregnancy vitamin yg kita ambil) kecuali diambil selang 1-2jam.. Hope this helps 😊

3y trước

No problem 😘

Segelas sehari xde masalah sis. Xde effect yg x elok untuk baby. Cuma risau kalau awak sangkut gdm. Setengah org hb akn low klu mnum milo, tp sy xde mslh dgn hb, sy pun hantu milo. Minuman wajib

3y trước

Bru tau minum milo bolh trun kn hb , sye minum milo tiap hari bile check up hb drop trun 10.6 dri 12.9 😓

Klu ada gdm, mmg x boleh minum 3in1 ni... Dlm plan permakanan utk gdm yg Dr tunjuk, milo kosong je boleh minum... Klu x de masalah gdm ok je..

baru tau , patut laa tiap kali check up Hb mmg low . mkin effect sbb minum air tu kot 😌 ... Tq sudi share ilmu , sgt2 membantu

effect hb Dan gula dlm drah nnti sangkut kencing manis. seminggu sekali tkpe lgi.