Bleh tak minum selalu?

Assalmualaikm nak tnya.. Kalau baru 17 weeks bleh ke selalu minum air yg sejuk mcm ais. Tekak selalu teringin nk minum air milo sejuk je. Pastu aiskrim.

17 Các câu trả lời

sy minum je air sejuk² ni masa pregnant. pegi check up pon bwak botol air sejuk. hehe yg kne kawal tu air sejuk pastu manis yela sedap kot 🤣tp risau sangkut gdm pulak. sy pregnancy berisiko jenis obese tp setakat ni bacaan gula normal. xde keputihan teruk. klau teringin yg manis tu beringat juga kita pon xnak tambahkan lagi risiko yg dh ada. enjoy our journey pregnancy 😉

boleh je. sy ni ketagih gigit ais. haha tgh2 malam Pon boleh mencari ais. pstu sy ni sblom pregnant mmg suka teh ais. skrg pregnant Pon tekak asek nak teh ais. sy minum je. tapi bukan setiap harila sbb sy ada gdm on dc .mcm selang sehari gitu Sy minum🙈 sy x strict sgt bab ni...Kang xdapat Kang seksa pulak jiwa 🤭

milo sejuk kosong ke atau diletak gula atau susu, tinggi risiko awak kena gdm. bila dah kena gdm 2 mggu sekali ulang alik kk. ais krim lagi la. sy macam tu jugak. tak lalu makan minum. boleh minum milo je. nohh gdm. penyesalan tak sudah.

sy second trimester setiap hari minum milo ais dgn aiskrim solero. husb sampai buat stock banyak2 dlm peti. nasib baik tak sangkut gdm and hb pon setiap bulan okay. makan je nak makan apa masa pregnant ni, nanti lepas bersalin kena pantang😆

sama mcm saya nak minum milooooo ais ja dan makan aiskrim malaysia sampai 20btg. nasi taknak makan hahaha saya layan ja minum tp minum air kosong la jgk. last last kencing kotor. nasib gula ok🤣🤣

12mo trước

betul minum air barli terus lancar kencing. org kata makan biji dia tu😆

boleh, tp kurang² kn.. jgn sllu, cukup ikut tekak bila nak je... boleh jd sembelit, sangkut gdm, hb turun, berat badan cpt naik, serap khasiat atau nutrisi ubat. semoga kita dipermudahkan semuanya.. Aamiinn.

boleh je awak. cuma nya berpada2 je. jgn berlebihan. kalau berlebihan boleh sgkut gdm. kalau berlebihan boleh jadi sembelit. air masak pon awak kena minum kerap juga ya.

Saya minum air coway sejuk tak kira masa😂 tekak haus semacam je, tiap malam bangun kencing, boleh je awak kalau minum jarang jarang, jangan biasakan risau sangkut gdm

Sama macam sye, minum air kosong pun kena ada ais, boleh kira la sye minum takde ais. Risau jugak tapi kalau takde ais, rasa macam nak termuntah

Milo jgn minum selalu nnti sembelit takut buasir lg payah dgn gdm lg. Nk yg sejuk2 tu no problem yg manis2 tu kene berpada ye sbb awal lg ni