Minum milo hari”

Hi mommy” semua saya nak tanya, saya due 7/9 boleh ke minum milo hari”🥴 Saya kalau pagi tak ada minum milo macam tak puas risau ada effect kat baby 🫠 Sorry saya kurang banyak pengalaman sbb first mom lagi😊

12 Các câu trả lời

sy peminum tegar milo. tpi skrg dah stop terus . air teh, nescafe, smua stop. sebelum ni cuma jarakkan minum dgn ubat, tapi hb still tak naik2. so skrg kena pantang minum milo dan yg ada caffeine. kalau awak tkde masalah hb atau gdm rasany tk de masalah. sehari satu cawan okay je tu

1y trước

Saya sehari satu cawan kecik😄. So far saya tkde masalah kshatan tpi kadang risau kat baby 😊 saya makan obimin dgn ferrovit HB maintain 12+ sis. Semoga kita di permudahkan sampai bersalin🥰

sy tleh mnum milo , teh , kopi ,nes sgt . sbb hb low..tpi ada masa sy mnum je HAHAHA . Kawan sy mnum milo hari hari . hb terus drop tak naik naik . kalau hb okay , gdm ok . okay je nk mnum takde masalah .

Saya pun hari-hari milo tabur sejak masuk 3rd tri ni. Tapi guna cawan kecil ikea , ais penuh satu gelas air milo 1 sudu 1 sudu tabur. Okay dah sekali sehari minum manis, selalu buat lepas makan malam.

1y trước

Hehe sedapkan saya minum masa pagi sis, bila malam pula ganti minum susu pregnant 😅

milo x effecr kat baby tp boleh effect hb sbb kandungan koko ada caffein walau sedikit. sy hritu hb drop sikit bila sy crta kat nurse sy selalu minom milo n teh ais. haa itula kesan

boleh saya tahu cara utk naikkan hb..saya risau setiap kli checkup msti hb sye low, sye first preggy jadi saya buntu ape yang perlu dibuat😌

1y trước

Saya dari first trim sampai 3rd trim consume obimin dgn ferrovit so far HB saya maintain sis☺️

kalau minum tp tak kacau hb n tak sembelit , takde masalah sis . tp lebihkan air masak jugak takut saat² akhir sangkut gdm nanti .

1y trước

Saya pun risau sangkut GDM😂 tpi baru last check up minum air gula result OK, HB saya pun normal sis, first tm sampai 3rd trim ni tak ada sembelit ☺️

Due kita sama, saya pun hari2 nak milo ais. Sebelom pregnant tak sukaa air bersusu. Sekarang hari2 mintak milo ais kaw 🥲.

1y trước

Sama sis🥲 dah macam addict dgn milo 😅 semoga di kita di permudahkan sampai bersalin 🥰

Dueee kite same, mse first and second trime suke jgk milo tp xde la hari2. Tp start sembelit dh stop milo 😭😭

1y trước

Hehe saya start consume fish oil sis, makan apapun langsung x ada sembelit smpai skrg😄

due date sis sama gan saya,, saya pun sejak prggy ni suka minum milo ais, xpuas klau x minum milo

kalu xder mslh kshatan,bebas gdm.hb ok blh jer mnum..mcm sy mnum jer milo stiap pg..kdang milo+butter

1y trước

Hehe tenkiu sis🥰