minta pendapat

saya dan isteri ada anak sulong, dan kmi cdang nak ada baby lagi tpi.. smpai skrang kmi tiada rezeki nak dapat baby.. jmpa doktor, dia ckap msalah rahim.. ada cara lain tak utk betulkan rahim.. tolong sharing cara

11 Các câu trả lời

Awl2 khwin mmg ssh masa tu nak pregnant.. Haid pun lancar je tiap bulan.. Mak sya memang pndai urut rahim org.. Saya try lh kt jari mak sya tadi.. Dia dapat merasakn yg rahim sy tnggi.. Sekejap je dia urut.. Dan betulkn rahim sy balik.. Sebulan lepas tu.. Sy pregnant.. Hahaha.. Tq mak.. Tpi tu anak pertama.. Selepas 2 tahun.. Cadang nak ada dua lagi.. Msa tu lh susah sangat sudah nak ada anak.. So trylh jus mamome hope.. Nah . Trus melekat lagi.. Tpi bru 9week je.. Trus keguguran... Selepas 6 bulan.. Terus lekat lagi smpai skrg.. Sy pregnant 9 week sdh ni.. Smoga xda apa2 lh..

Hurmm... Cer ncik try cri tukang urut lm2 yg btl2 pndai bab ni..... mne tw blh mmbntu dlm permasalahan ncik..dan dlm ms yg sm..jika isteri suke minum air sejuk or ais.. mntk dia try tuka pbykkn mnum air suam...sbb mcm kwn sy dlu sush juge nk peknen.. tukang urut kata rahim kembang sbb minum air sejuk byk sgt serta ais..bile dia stop folo saranan tukang urut tu.. alhmdulillah dia dpt peknen...setelah dia ubah cara pemakanan dan stop minum air sejuk +ais..mg Allah pmudahkn segala urusan ncik dan wife..aamiin...

5y trước

Oh ye..sy lupe nk suggest ncik...Cube ncik bwk wife pergi rumah hutan bonda dkt batangkali booking tmpt berurut...dgr rmai try pergi sana bgus... Pengasas product sndayu tggi.. cube ncik tgk dkt ig..mana tahu lepas buat treatment dkt sana..wife akn brtmbh ok..jnji kita dh usaha..selebihnya kita tawakal pd Allah...

Cuba ikhtiar cara berurut. Cari bidan/tukang urut yg boleh urut kesuburan untuk betulkan belikat & sengkak isteri. Nanti dia akan fokus dekat point2 tertentu jek. Sbb klau pergi urut 1 badan 10 kali pon belum tentu membantu sbb dia x urut di tempat yg betul. Ini berdasarkan pengalaman abg angkat suami sy serta isteri beliau. Jugak pengalaman sy & suami sy sendiri. Cubalah mana tau dgn izin Allah

5y trước

Btol sis. Sama lah mcm acupuncture, dia hanya akan cucuk di point tertentu yg bersesuaian dgn sakit kita.

Sy lps ank 1st, jauh jgk jarak..ank umur 3y bru mengandung..tp sy jarang sengkak..cume sy blaja ttc..sbb waktu subur kite kdg2 berbeza dr apps..dlu sy follow apps je kire ble subur..lps sy bli opk test kit, alhamdulillah sekali try da lekat..

5y trước

Ramai ckp pkai opk pon bgs jgk sbb boleh tau waktu subur dgn tepat drp main agak2 👍

Saya ikhtiar berjamu dan berurut, then lekat pulak..lepas 4 tahun menjarak dari yang sulong.

Boleh try urut kalau masalah kedudukan rahim..kadang2 terlalu tinggi/rendah

terima kasih atas cdangan.. harap bjlan dgn lancar..

masalah rahim apa yg doc cakap tu? dia punya suggestion apa?

5y trước

ok, thanks

Urut sis

Try urut insyallah ok, banyakkan berdoa