luahan hati

sya org sarawak.., ade seorang ank dan skrg tgh mgndung ank kdua dri bekas suami., kmi cerai msa sya mgndung ni.,.sya ade kenal dgn seorang lelaki yg bbeda agama.., sya thu kisah dia,dan dia pun tahu kisah sya.. dia sorg duda.. tpi xde ank dgn bekas istri ,kmi skrg mpunyai hubungan yg boleh d,katakn b,cintan cintun? ..smpai skrg dah nk bsalin.. smua pblnjaan dan smua tggugjwb yg spatut nye seorg suami laku kn dia tggung.. kmi mrncang andai ada jodoh.., dia ingin mhalal kn sya stelah slesai smua.,. psal agama sya tak kisah., yg sya harapkan dia baik ngan ank2 sya,myayangi dan setia dgn sya..sbb sya tak mahu gagal untuk k dua kli nye dlm rumah tngga,bgitu jugak dgn dia.. tpi sya agak tkut untuk mmulakn rmh tngga.. t,utama dri segi pnerimaan kluarga dia.., sya janda ank 2, blainan agama, dan mpunyai 3 tatoo d,tngan dan lengan., sy tkut kluarga dia xboleh trima., sya akui bnyak kkurangan..lebih2 lgi bab memasak cara melayu., hehe xtau bab rempah mrempah,. dan cara kmi sgt la bebeda.,bukan tak xtahu masak.. ,ye la kn..lain org lain cara lain mkanan.. ,dia boleh trima ,ape sya msak tu la dia mkn.. tpi ade kah kluarga dia trma..??

7 Các câu trả lời

Sy pn b'nikah dgn b'lainan agama.. Huhuhuu.. Fmly suami ok sja.. Psl mknan.. Suami pn x bgtu kisah.. Sy mix cina.. Jdi mknan lbih pda herba.. Kdg2x tumis sayur pn letak halia.. Sllu msk mskn y xda santan.. Haha..setiap hdingan mkn mlm.. Kena ada sup.. Jdi beza dgn pemakanan suami.. Tpi syukur.. Lama kelamaan dia biasakn diri juga.. Sbab sy pn bljar msk cara kesukaan dia.. Jdi xda isu besar juga sis psl pemakanan.. Cma y pntingnyaaa.. Penerimaan belah mentua.. Tpi klau tggal b'asingan.. Itu y terbaik la.. Sbab blh sma2x sesuaikn diri memasing.. Klau sis akn dtg stay dgn mentua.. Mybe perubahan gaya hdup/kegiatan harian.. Sis kena lbih cepat trima n bljar.. Tpi apa2x pn.. Smga d permudahkn ya sis.. 😊😊 Buat msa skg.. Sy n suami xda mslh bab umatangga..biar dlunya b'lainan agama/cara hdup b'beza.. Masing2x dlm cba menerima.. Komunikasi tu pnting..👍 Lgi2x mcm kita ni.. Len cara d besarkn n pemikiran..

Boleh je kahwin dik Asalkan lupa kan yg lama bina hidup baru Buang trauma Berusaha utk biasa kan diri cara hidup org Melayu Slow2... Rmai je peluang kedua tu adlh sesuatu yg lebih baik........ Percaya pada diri yg adik boleh berubah jdi baik bila jumpa org yg baik... 😁😁😁😁😁

takpa tu. hal rmhtgga hal berdua. kalau sudah disatukan, suami/isteri hal pertama diutamakan. klu bakal suami dapat menerima sis, dont worry teruskan.

sya pun org sarawak .. x per tu , kalau kita ikhlas .. kita akan usaha sebaik blh utk cuba belajar .. kekurangan tu masa lampau .. 😊

moga semuanya dipermudahkan sis...xpe...masakan boleh belajar..harap family dia dpt terima sis dgn baik😊

Tabah

hai..sy pun org srwak..kalau nk tahu..family sy pun bnyk yg husbnd/wife dy dr agama yg lain2..tp dye org blja slow2 utk masuk dlm famly kte org..sbb lain agama kn..tp lma2 family kta org ok je..mesti pndai ambik hati..kalu bp memsk tu blh je blja ckit2

5y trước

ye.. sy akn cuba..