Lotion apa sesuai utk baby eczema?

Saya ada refer kk, ada swasta jgk.. Doc kk kata mcm eczema, so diaor kasi cream Aqueos. Pergi swasta mase tu sbb anak selsema so tnya skali pasal kulit anak, dia kata teruskan je pkai cream kk tu. Satu lg klinik kasi Ezerra. Tapi ezerra mcm x jln la bila pkai makin naik merah2.. Aqueous tu utk elak kulit anak kering, tp x lama pun kene apply selalu.. Smlm ada ke kk lg utk cek anak, tnya lg skali pasal eczema anak(doc lain). Dia x suggest pun Aqueos tu. Dia suruh beli Aveeno biru. Pastu doc kata xyah pkaikan sabun. Kulit anak saya yg kering tu dia mcm bertompok putih. Dkt perut, dkt siku kiri kanan dkt lutut kiri kanan.. Mmg mcm tu eh ezcema? Muka anak pun sensitive, kalau dia gosok2 muka guna air liur dia tu kang kejap je naik bintik2 merah. Tapi muka saya x risau. Saya guna lotion snowhite muka dia ok balik. Cuma utk bhgian lain dkt badan x berkesan pkai snowhite. Kene cari lotion yg betul2 moisturizer skin baby. Share la mommy pkai lotion apa dkt badan baby utk baby eczema ni.. Apa lg perlu elak? Ada pantang larang x baby eczema ni?

Lotion apa sesuai utk baby eczema?
15 Các câu trả lời

sis cuba sis pkai viprolabs insyaallah berkesan ☺️☺️.dewasa dan bby pun bleh pkai tngok perubahan kulit Ank sis nnti

sy pakai wna lotion ... by amirah ... alhamdullilah kena ngn anak saya yg memg jenis exzema n kulit sensitif

saya pakai lotion sebamed, alhamdullilah exzema cepat hilang..

anak saya pakai Snowwhite alhamdulillah ok sis..cuba try ☺️

6mo trước

muka ok pkai ni, bdn x bole.. da try x berkesan

saya pakaikan sebamed baby..