Lotion apa sesuai utk mild eczema?

Kulit baby kering sahaja. Ada masa dia merah sedikit. Mmg dry kulit nya. Husband suh pkai bedak merah tu. Saya xnk. Tkut lg kering. Selain lotion snow white, lotion apa ye yg tahan lama skit kelembapan diasbb try lotion baby biasa lps 2jam pkai kulit nmpak dry semula.. Nak cri yg non alcohol, no fragrance selamat utk baby. Hrga yg x kayangan sgt. Baby 4 bln.. mild je eczema dia ada dkt pelipat siku, lutut, dada/perut skit² tompok. *Cream dr kk jgk x berkesan *Cream dr klinik swasta brand Ezerra pun x berkesan bila pkai makin merah² kulit .

17 Các câu trả lời

as someone yang ada eczema dan anak pon ada eczema, i recommend atopiclair lotion/atopiclair cream. memang berkesan. ni cream hospital i beranak bagi for anak i punya eczema. ada dalam bentuk lotion dan cream. search je shopee atopiclair lotion/cream. harga bawah 100. bagi i okay, tahan sebulan pakai setiap hari. i topup dengan ceradan untuk skin barrier dia, i sapu as spot treatment sebb ceradan harga kayangan sikit. CUBA, sebaik mungkin, ELAKKAN pakai steroid cream ya. pharmacist memang akan recommend steroid cream. tapi tak elok. macam saya, saya tak tahu selama ni saya pakai steroid cream as spot treatment for my eczema. effect dia hormon saya sangat bercelaru. jadi saya minta other moms to NOT recommend steroid cream. cuba atopiclair cream dulu as spot treatment for your babys eczema.

kalau ekzema takde jumpa lg yg murah. memang high maintenance 😅 anak sy kalau kering2 kat siku ke lutut ke tu pakai cream, ceredan nama dia. pastu hari² biasa kalau tkde kulit kering kasar tu pakai lotion je hari², aveeno. setakat ni beli kat shopee je jimat sikit banding beli kedai.

6mo trước

Betul. Barang2 semua mahal. Jumpa dermatologist pon makan ratus jugak 😢😢

sy x pkai krim..tp guna mandian Tasneem.. alhamdulillah bb mmg xde prob kulit..kulit pun licin n lembab..kesan gigitan nyamuk pun xde tinggal kesan dgn izin Allah.sy cube dlu sbb lepas lahir naik ruam n leher merah..lepas sy gune dlm 2 hari sume ruam hilang n xnaik.

6mo trước

harga 29 inggt..blh tahan 3 bln or lbh

anak saya pun kulit muka dry + merah2 selalu. saya amik cream dekat klinik Dr Mitira(penang), alhamdulillah dah okay takda dry. kesan seawal 2 hari. harga dlm 120+ dapat sabun mandi, lotion, cream & minyak. boleh cuba whatsapp klinik utk tanya product tersebut

6mo trước

after dah okay. now nampak moisture

Anak sy ad eczema. Bru 3bulan. Dr mmg bg steroid. Kalau kering sgt sy bt wet wrap guna tubifast. Lotion sy guna remdii tp mahal sikit 🥲🥲 baru 4hari pkai xthu mjadi ke x. dr ade bg aqua lotion tp baby jd makin teruk.

Sy guna qv moisturiser. Kurang dah rashes kat muka Celah pelipat semua. Try sebamed dgn cetaphil pun tak serasi dgn ank. Skrg mmg tak pakai lagi sabun mandi. Tggu besar sikit baru guna.

6mo trước

A'ah eczema. Lps cucuk 2 bulan ni. Skin baby jd dry, pelipat merah2. Qv baby moisturizer

Boleh cuba sapu VCO,.. 100% organik tiada sebarang campuran kimia. sy sapu utk anak sejak dari newborn. Cuma anak akan bau nyior la😅.

6mo trước

Sy guna untuk cradle cap brand ni

qv purple menjadi utk saya. saya sendiri yang eczema lpas bsalin. pakai mandian dan losyen dia. tapi kering poket sket la qv ni😭

6mo trước

cari "qv baby" kt google

Pergi klinik dr ko. Dr akan bg ubat/lotion yg sesuai. Mintak tknk steroid based. Alhamdulillah anak saya guna mmg bagus

krim ni jenis oitment. sy beli kat farmasi. alhamdulillah serasi dgn kulit anak. mild eczema jugak. boleh cuba.

6mo trước

Ye. Kalau eczema teruk sgt mmg perlu kn steroid jugak. Tp jgn guna lama. Kena pandai guna. Stop bila dh xdk merah2. Lotion kena sntiasa pakai.