minta pendapat

Salam..saya hamil.anak ketiga mintak pendapat ibu2 yg pernah makan d'aura softgel ni..ok x?sb x prnah makan sebelum ni..hrap ibu2 blh kongsi pengalaman makan d'aura dan keberkesanannya..terima kasih..

minta pendapat
28 Các câu trả lời

Sama lah sy pun tgh consume brand ni jgk. Sblm ni catalyst. Ank sulg sy xambik vco, ank no 2 sy ambik. Mmg berbeza n lg mudah brnk yg no 2. Bila difikirkan baik2. Pndpt sy, supplement memudahkan bersalin ni kdgnya xleh jgk nk track kebenarannya, sbb Ank sulung -xde pengalaman -jalan bekas beranak belum ada -walau mindset ada,tp x cukup jika kita belum melalui proses labor tu (pengalaman) -size dan kedudukan baby Ank seterusnya -pengalaman ada -jalan beranak dah ada -mindset lebih bersedia untuk elakkan segala kesilapan ms 1st birth -size dan kedudukan baby Cuma ape slhnya kita cuba ikhtiar, urutan perineum selain tu jgk supplement yg dibolehkan untuk ibu mengandung, exercise ringan untuk urat2 kita dan doa2 agar urusan bersalin dipermudahkan jalan olehNya❤️

Kwn sy amal mkn myk kelapa dara aura ni.. Dua² ank dy amal kn dan dua² brsalin normal tanpa koyak... Ari tu sy beli jgk nk amalkn.. Tp dan mkn sikit ja..sbb tak lalu ubt tu.. Bila dh telan lepas tu sendawa brbau ubt tu buat sy nk muntah😂 nk mkn lepas tido slalu brtembung ngn ubt kk.. So terus stop.. Hasilnya brsalin kena gunting jgk akhirnya.. Tp ada yg ckp kalo amal kn myk ni, dan andai trkoyak or kena gunting.. Bila nk jahit tu susah.. Atas badan masing² semua tu... Yg penting byk kn brdoa..😊 semoga ibu² semua dipermudahkan ketika brsalin nnti.. Aminn

5y trước

Tu la.. Dan paling penting nurse tu pesan at sy.. Kena byk kn mkn sayur kalau xnak trkoyak.. Sbb sy kurang sayur.. N nurse yg sambut anak sy tu ckp, sy pnya tu lembut mcm taufu sbb tak mkn sayur byk.. Mksud dy mudah trkoyak.. Tp mng betol mudah trkoyak sbb sy sndri rasa trkoyak skit msa mneran tu.. Lastnya trpaksa gunting takot trkoyak sndri smpai jubur plk..

Saya dah 3 kali melahirkan normal... Ank pertama blm ada pengalaman tpi paling mudah sampai nurse2 yg beranakkn saya tepuk tgn gembira... Tapi ank yg ke 3 huhuhu... Hanya Allah yang tau sakitnya sampai tekad xkn mngndung lagi... Tau2 ni ada lagi.. Hihi rezeki... Jd bg saya semuanya bergantung rezeki msg2 senang atau susah bersalin.. Bkn drpada produk tu.. Bnyakkn berdoa.. Zikir... Insya Allah

Pengalaman sy amik vco nie..xde senang mana pon baby kuar..5jam jga dlm labour room..dh bersalin n masuk wad doc dtg melawat tnya ada ambil vco ke wkt preggy. Sy ckp ada..doc ckp blik nsb xtumpah darah..sbb vco ni mmg bgus utk kulit n darah time preggy tp bila dh bersalin darah berlebih2 pulak keluar..so tkutt xnk mik apa2 supplement dh..minum susu n ubt klinik je..😅😅

5y trước

Alhamdulillah semua selamat..lepas bersalin tu doc sruh rehat dlu dlm LB sbb nk pantau darah kluar bnyk lg ke tak. 2jam jgk sblm tolak masuk wad balik..wktu tu mmg badan dah lemah sgt2

Sy dlu makan ni jgk masa anak sulung tp bukan yg softgel..dktor ckp sy mudah bersalin padahal wktu tu sy dah nk give up teran dah 😂 Minyak ni sebenarnye tak membantu pun utk proses mudah bersalin semuanya bergantung pada cara ibu meneran, saiz baby dan lain2.

5y trước

Kannn sis 😂😂😂 sy rasa pun bnda nie xmembantu lgsg 😅

Bgus sis.. sy mse preggy minum jns cecair.. memg baby klua xrse sakit.. contraction pn xtrok.. amalkn sllu sis.. mcm sy.. sy ske yg cecair mcm minyak tue.. hehehe.. hb sy pn xde mslh minum d'aura tue.. tp ats bdn seseorg jgk la.. klu sis rse ok.. trskn.. 😊

5y trước

Sy amalkn dr 6bln lbh.. tue pn sy minum shri skli.. kadg2 je 2x.. nmpk jgk ksan.. klu ade rezeki sy preggy no2.. sy memg akn amalkn blk vco ney.. 😊😊 bukaan jaln pn cpt bkk ha.. mgkn ats org jgk kn..

Kalau sy . Sy xcuba ... Myk kelapa dara , myk selusuh ke , air selusuh ke elok xyah ambil sbb badan setiap ibu mengandung x same ada org sesuai ada org tak .. Tp baik xyah la tkt nanti jalan xbuka lgi bby dah guling2 nak kuar. mase tu sakit yg amat

Saya pun amalkan masa ank ke 4. Tp start amik masa 32 weeks konon sbb nak mudah bersalin. Tp mmg mudah la sbb kena emergency czer. Penah dgr org ckp jgn amik awal sgt sbb dia boleh buatkan isi kita rapuh dan susah nk jahit perineum lepas bersalin tu.

sy dah try d'aura softgel ni... klu dgn sy ia xsesuai.. sbb sy ada mengalami sakit kepala dan cepat nak pitam... sy ambik ni masa 2-3bln preggy... klu kakak dan adik sy diorg ok jer makan... n bagus unk anak dan ibu...

Sy pon amalkan vco nie.. Sy skg ngndongkan anak sulung.. Skg dah 32 week.. Xde masalah hb or sembelit.. Alhamdulillah, setiap checkup doc ckp sume normal.. Hope mase bersalin nanti mudah laaa.. Aminnn, 😉