Minyak Kelapa Dara D'Aura - HB Low

Salam hi ibu2. Nak tanya pendapat. Ada ke ibu2 yg consume minyak kelapa dara d'aura untuk bantu naik kan HB?HB saya dari awal hamil smpai skrg dh 26 week makin drop. Dh makan maltofer 3 biji. Buah jambu batu, pati delima semua pun dh makan.

8 Các câu trả lời

maltofer sebijik sehari dah memadai.. amek 1jam sebelom makan atau 2jam selepas makan. laen2 folic acid pon amek sebijik sehari jugak.. my wife pon mase borderline HB terus pantang abes teh ais fvrt dia ngan milo. tak sampai seminggu repeated FBC ade nek skit. Now dia baru je consume VCO d aura tu ngan wildan susu.. buah2an keep going je puan.. dia akan take time.

3y trước

yeke encik. saya mmg tak consume kaffein or coklat dari awal hamil sbb dari awal HB dh low. DR pun smpai naik kan dos maltofer dari 2 biji ke 3 biji. harap naik lah HB lpsni. betul jugak ckp encik. maybe take time.

Hi.. Cuba banyakkan mkn sayur bayam ya sis.. Saya time trimester pertama hb pun borderline ja.. Masuk trimester ke-2 hb drop even doc tukar prescription to comsume 2 biji iberet per day.. After amalkan byk mkn sayur bayam, syukur bacaan hb sy naik and maintain jaa beyond the safer line.. Now im 37weeks 6days dah.. ☺️

3y trước

yeke. alhamdullilah. semoga urusan bersalin dipermudahkann

sy mkan maltofer 3biji pun xnaik jugak hb sy.. dh pantang mnum milo, teh smua.. pun tetap xnaik, dr 15mggu smpai 32mggu skrg ni still bcaan 10 lebih je.. pas tu doc decide utk cucuk ubt tambah hb je.. semalam bru je settle alhamdulillah, nt lpas 10hri doc amik bcaan darah lg tgok hb naik ke x

3y trước

amal je minyak kelapa dara d'aura....insyaallah sy pon amal minyak kelapa dara d'aura mmg bagus

Hai, nak tanya masa makan daura softgel tu sis teruskn mkn ubat tmbah darah dari doktor tk? Atau sis stop? Sebab klau bleh sya nk stop ubat doktor. Nak mkn vit b complex dn folic acid ja. Tk tahan dngn ubat tambah darah doktor huhu

sy x pernah try vco D'aura ni tapi sy minum susu rizqi mamadil alhamdulillah hb naik dr selalu 11 lebih je jadi 12.9. sy dah 29w

Ada byk minum air kopi/teh atau makan coklat ke? Kadang dr faktor mknn seharian pun blh jd sebab HB menurun

3y trước

takde lah awak. dari awal pregnant mmg tak minum dh kaffein atau coklat. tak tahu apa dh nak buat.

ada sy amal minyak kelapa dara d'aura ..hb ok naik 12.1..gdm pon ok 4.3darah tnggi pon ok 100/80

3y trước

alhamdulillah

Rehat cukup tak puan? Tak cukup rehat, tak makan ikut masa, pun hb boleh drop

3y trước

yeke. risau lah. sbb dh berturut2 tak naik ni.